Famózní burgery + (domácí bulky)
Domácí příprava se dnes velmi cení. A jde-li o takový skvost, jako hamburger, není se o čem bavit. Nadýchané kynuté bulky sypané sezamem v sobě nesou lahodný dresing, spoustu zeleniny a hlavně pořádnou masovou placku.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 788 kJ / 3 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,26 g |
Tuky | 199,25 g |
Vláknina | 16,71 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 13,65 g |
Sůl | 33,65 g |
Sacharidy | 235,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bulky: Mouku přesně odvážíme a přidáme do ní sůl. Droždí rozdrolíme, přidáme cukr a vymícháme do tekuté konzistence. Přilijeme trochu, asi 10 ml, vlažné vody. Ke zbytku vlažné vody, 160 ml, přilijeme olej. Vajíčko rozkvedláme a půlku vlijeme do vody s olejem, promícháme. Druhou polovinu vajíčka naředíme lžičkou studené vody a necháme prozatím v lednici, budeme je potřebovat až na potírání.
Krok 2: Mouku i tekuté složky smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme. Bude se hodně lepit - je to normální, má to tak být. Nepřidáváme mouku, jinak budeme mít houstičky tuhé. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a propracujeme. Poté dáme do mísy vysypané moukou a necháme kynout. V průběhu kynutí, až se těsto trochu zvedne, jej znovu dáme na vál, prohněteme a zase dáme do mísy kynout.
Krok 3: Po další chvíli kynutí dáme těsto na vál, rozkrájíme na jednotlivé housky (asi 5 kousků) a každou jednotlivou housku si zaobalíme na požadovaný tvar (hladký, krásně kulatý a spoj dospodu). Dáme na plech vyložený pečicím papírem, pomažeme vajíčkem rozmíchaným s vodou a posypeme sezamem. Pečeme na 200 °C asi 15-20 minut. Pak si bulky zabalíme do utěrky aby se zapařily a zůstaly krásně měkoučké.
Krok 4: Burgery: Do masa zapracujeme koření, trošku vody a natvarujeme si kulatý tvar (placičku požadované tloušťky). Smažíme v rozpáleném oleji pomaleji, aby se maso pořádně propeklo (podle toho, jak tlusté jsme maso nechali). Při dosmažení dáme k masu plátky slaniny a opečeme dozlatova.
Krok 5: Dresing: smícháme všechny suroviny a dáme chladit do lednice.
Krok 6: Dohotovení: Bulky si opatrně rozřízneme, natřeme obě strany dresingem. Na spodní stranu dáme hlávkový salát, kolečko rajčátka, maso se sýrem, na to opečenou slaninu a přiklopíme. Můžeme dát zeleninku jakou chceme, celkově si hamburger dohotovit podle svých chutí.
Zveřejněno 1. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Famózní burgery + (domácí bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV8g
Moje poznámka
Famózní burgery + (domácí bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV8g
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 9 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 10 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 44 minutami
Rajčatové chutney
BlaV. před 8 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 9 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 11 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 12 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 13 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 13 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 13 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí burger bulka recept,
domaci bulky na burger,
recept na domácí bůlky,
bulky na burgery,
recepty na domácí burgery,
recept na domací burger,
mini burgery recept,
recepty na domácí bulky,
domácí bulky,
mini burgry,
domácí bulky na burgery,
bulky podle koko,
domácí mini bulky,
těsto na burgry,
domácí burger,
dresing na burger,
bulky na burger,
mini burger,
recept těsto hamburg bulky,
mini bulky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
olej,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
semínka sezamová,
vejce,
voda,
maso mleté,
tymián,
koření grilovací,
chilli,
pepř,
voda,
majonéza,
tatarská omáčka,
kečup sladký,
hořčice,
jogurt bílý,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek,
tymián,
slanina,
sýr plátkový,
salát hlávkový,
rajče
Komentáře (2)