Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Karla

10. 9. 2015 02:13

Dobrota:-):-K

gurmet gurmet

17. 8. 2015 20:14

Mě před mnoha léty učili, že cibule se dává do guláše objemové množství ne na váhu. Jinak chválím. Já jsem nejvíc gulášů vařil na vojně a to hlavně "zvěřinových!:-p

Tonda

14. 8. 2015 22:35

Nejlepší guláš jaký jsem kdy jedl! :-8

Amavis

20. 6. 2015 13:05

Diky Elizo, tak jsem ho teda uvaril a je dost dobry. Postupu jsem se nedrzel, protoze ja davam papriku na maso, ne na cibuli a pridal jsem najemno nakrajenou kulatou feferonku, mam rad ostrejsi, majoranku nikdy nevarim, ale davam minutu pred odstavenim.
:yes:

Eficka82

10. 6. 2015 07:23

Jiný guláš už nedělám,včera jsem dělala z kila masa a u cibule jsem si řádně poplakala;-(:-D vše připravím v pánvi a pak šoupnu do pomaláče a nechám pomalit 7 hodin na low a gulášek se pak jen rozpadá ;-) spousta jarní cibulky navrch a čerstvě upečený chleba-no prostě lahoda;-) bodík už jsem přidala,když jsem guláš vařila poprvé:yes:

zdezdenicka

30. 5. 2015 12:30

Výborný:yes::-p

Joskob

29. 5. 2015 13:30

:-):yes:

casino casino

20. 5. 2015 18:37

Oldřich Sedláček:
...o tom octu píšu nižejc..., ale až do teď jsem si bláha myslel, že je to moje vychytávka;-)

Navir Navir

20. 5. 2015 12:19

Oldřich Sedláček: Pane Sedláčku, mám "Materiálové spotřební normy" pro závody společného stravování a Vídeňský guláš tam je pod v.č. 1130 číslo úsekové normy: 583854 vydání z r. 1955 ;-)

Oldřich Sedláček

20. 5. 2015 08:46

Klasický recept na guláš, věřím, že i dobrý guláš. Hovězí vídeňský guláš nebyl zařazen mezi pokrmy uvedené v normách pro restaurační vyvařování. Na toto jídlo si prováděli kuchaři vlastní kalkulace a tak se guláš kraj od kraje lišil. Pro mne se vídeňský guláš lišil od základního hovězího přídavkem octa. A vařil jsem jej tak i ve Vídni. ;-)

ivulinka ivulinka

3. 5. 2015 14:22

olča: pokud se cítíš být profíkem při přípravě guláše, tak rádi bychom věděli, jak ho tedy děláš ty, když tento postup je psaný pro amatéry.

olča

3. 5. 2015 12:08

:-//tak takový gulašek by mi nechutnal orestovat papriku a pak maso to muže dělat jen amater:-p

Michaela36

30. 3. 2015 13:21

Guláš je skvělý, jen v případě že gulášek dělám s knedlíkama a mám ho moc řidký tak ho zahuštuji rozdrolenýma patkama s knedlíku, jelikož je u nás nikdo moc nechce jíst, s tím že je to lepší než chleba :)

Jarmila

13. 2. 2015 13:37

Vynikající recept, dnes jsem uvařila na oběd a neměl chybu ;-):yes:

Lasy79

18. 1. 2015 12:30

Včera jsem tento guláš vařil a nemá chybu. Nejsem úplný gulášový začátečník, ale ani přeborník a takto uvařený guláš je prostě super! Díky za přehledný a hlavně chutný recept!

1 9 10 11 12 13 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz