Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jankohrasko

7. 10. 2014 12:02

nechal jsem uležet do druhého dne-luxus.

casino casino

16. 7. 2014 23:02

Monika:
píšou: 1 malý rajský protlak
což je asi ta plechovčička velikostí trošku větší než padesátikoruna:-D Bych to odhadl na 2KL vrchovaté.
Roky jsem vařil guláš bez protlaku a nikomu nechyběl...
Nyní, když už, tak takové množství dávám na 1kg masa. Má paní říká, že protlakem se guláš zahušťuje. No, nechci se hádat... trošku asi i zahušťuje:-D:-D:-D

Monika

16. 7. 2014 22:43

Mohl by mi nekdo upresnit kolik rajcatoveho protlaku mam dat do gulase? Kolik lzici nebo gramu? Dekuji.

eloa

25. 5. 2014 19:25

Tak guláš měl velký úspěch, jen jsem nakonec nedávala majoránku a do papriky jsem přidala trochu chilli, aby byl jemně pikantní. Každopádně doporučuji všem. :yes::yes: I přítel se oblizoval a to měl původně pochyby
Jo a dělala jsem ho ze hovězího zadní, protože kližku s přítelem nemusíme.:-8
Co se týká poznámek ohledně množství protlaku, tak jsem na dvojnásobnou dávku guláše dala pouze jednu malou plechovku protlaku a stačilo to.

tejaja tejaja

11. 5. 2014 07:47

David: vážne? To sa budeš diviť, ale Maďari ten kmín dávajú, a guláš pochádza z Maďarska. Mimochodom, nie je to to, čo sa pojmom guláš rozumie u nás. :-)

David

10. 5. 2014 22:57

Pod trestem drátem do oka, nedávat do guláše kmín :-!

Filip

16. 4. 2014 20:15

No, ale v recepturách teplých pokrmů je to taky tak, tak to se divím. to maso bych osobně osolil už když ho nakládám do oleje, ale u guláše se to zjevně nedělá.

bouma.music

29. 3. 2014 12:29

Dělám VŽDYCKY podle tohoto předpisu, akorát ho dusím v troubě. "A to je potom slivovička", jak by řek děda Komárek :yes:. K tomu zásadně www.toprecepty.cz/recept/4360-jemne-domaci-houskove-knedliky/ anebo těstoviny, když není čas čekat na kynutí knedlíků. Díky za recept, to je prostě "ten pořádnej chlapskej" guláš, jak má bejt ;-).

Šup tam se 103. bodem :-p.

Dajda Dajda

21. 3. 2014 13:30

Májule: Musíte to odvodit od množství syrového masa, na pořádnou porci pro pořádného chlapa potřebuje alespoň 150 g masa, takže gulášem z 500 g masa nakrmíte tak 3 mužské. Raději udělejte guláše víc, když zbyde, bude po ohřátí ještě lepší. ;-)

Májule

21. 3. 2014 13:07

Ahoj. (Zatím) vůbec nevařím a tak se chci zeptat, podle tohoto receptu, kolik toho guláše bude? Přepočítané na chlapské porce nejlépe :-)Vůbec si to neumím představit. Díky :-)

Broňa Almerová

11. 3. 2014 12:55

Podobně guláš dělám i já, pouze jeden rozdíl, stejně jako v Rakousku, nejíme s knedlíkem ale s bramborem :-)

danielle72 danielle72

14. 2. 2014 12:27

Nenechám si ujít tu příležitost udělit krásný stý bod:-!:yes::-!;-)

píďa

11. 2. 2014 16:12

vše dělám obdobně, jen česnek a papriku dávám až na závěr kvůli zachování aroma a protlak dávám jen vyjimečně

hannyy

4. 2. 2014 11:06

Děkuji za skvělí recept :-) vy sice píšete že ho každá zná ale já moc omáčky nevařím a když se rozhodnu pro nějakou klasiku automaticky hledám recept :-8 gulášek chutná a dokonce i s rýří (můj chlap nechtěl těstoviny):-)posílám bodík :yes:

Romana

1. 2. 2014 10:26

Vynikající guláš, vařila jsem už podruhé, sice z vepřového a v tlakáči, ale je vynikající! :yes:

1 12 13 14 15 16 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz