Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-rajčatový salát

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 283 kJ /
546 kcal
Bílkoviny12,63 g
Tuky6,79 g
Vláknina24,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 237 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy97,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na půl kolečka, osolíme a opepříme. Krok 2: Rajčata nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji asi 7 minut. Osolíme a přidáme k bramborám. Krok 3: Do horkého vývaru přidáme ocet, cukr, nadrobno nakrájenou cibuli a minutu necháme společně provařit, přidáme hořčici a nalejeme k bramborám. Krok 4: Přisypeme pažitku a důkladně vše promícháme.

Necháme aspoň 1 hodinu proležet.

Zveřejněno 31. 8. 2014

Poznámka autora Radulinka6

Salát je výborný k pečené kachně, karbanátkům i řízkům. Kdo nemá domácí vývar, může použít kousíček masoxu nebo slepičího či hovězího bujonu.

Dělávám ho často, protože je lehký, dietní a vhodný pro malé děti.

Může se připravovat jak za tepla, tak i za studena.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-rajčatový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wzrn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-rajčatový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wzrn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rajčatový salát s bramborem, salar s rajcaty, salat vhodny ke kachne, recepty na domácí hořčici s rajčaty top, bramborový salát s rajčaty, bramborovy salar k pecene kachne, bramborový salát s cherry rajčaty

Suroviny:
brambory, cibule, rajče cherry, vývar, ocet, cukr, pažitka, olej olivový, sůl, pepř, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu