Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová přesnídávka

Podzimní úrodu oblíbených dýní můžete zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou dělat boule za ušima. Příprava přitom není složitá, vyžaduje jen chvíli vašeho času.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AliNeli

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby sterilace

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby sterilace)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 279 kJ /
1 262 kcal
Bílkoviny2,08 g
Tuky1,22 g
Vláknina6,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy307,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do kastrolu, zalijeme 250-500 ml vody a za občasného promíchání podusíme do měkka asi 15-20 minut. Krok 2: Dýni rozmixujeme. Oba pudinky rozmícháme v trošce vody a vmícháme do rozmixované dýně. Krok 3: Přidáme cukr a šťávu z citronu a necháme chvíli povařit. Krok 4: Ještě horkou přesnídávku plníme do čistých skleniček. Sklenicím otřeme hrdla a zavíčkujeme je. Otočíme sklenice dnem vzhůru a necháme je vychladnout. Krok 5: Pro lepší trvanlivost můžeme sterilovat 20 minut při 80 °C.

TIP: Jak zavařovat v zavařovacím hrnci

Zveřejněno 24. 10. 2014

Poznámka autorky AliNeli

Dávka vychází zhruba na plný hrnec o objemu 3 l.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBzn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBzn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Díky za ten 3litrový hrnec.Ten gigant, to je goliáš.Hodí se hlavně na kompoty,džusy...Je možné vypěstovat i do váhy několika metráků.Určitě je vhodnější než hokaido,ta je děsně tvrdá a zápasím s ní když dělám polévku.Goliáš je mnohem měkkčí a šťavňatější,stačí 1 dýně a mam o zábavu postaráno.Jdou z ní dělat vynikající bubáci.Ještě jednou díky za ten nápad,mně to nenapadlo a to dýně pěstuji pře 30let.Určitě je tato přesnídávka vhodná i pro seniory,je dobře stravitelná,má mnoho vitamínů a minerálů.Nemusí se kousat.

bohužel jsem to nezvážila, dýně byla taková ta veliká masitá (gigant?), ale určitě lze udělat i z jiné. Po nastrouhání jsem jí měla naplněný cca 3 litrový hrnec. Snad vám to alespoň takto pomůže ;)

metaphora 25. 10. 2014 11:26
AliNeli-píšete kus dýně,ale kolik je to kus?kolik má vážit?Chci jí vyzkoušet :-);-)

AliNeli,ta dýňová přesnídávka mně zaujala.Jen množství(kus dýně )je kolik? 1kg nebo 2kg.Dýně hokaido je dost moučnatá a goliáš zase velmi šťavnatá.Nebo je to jedno jakou použiju?milusaDz.

Tématické fráze:
recepty z dýně gigant, přesnídávka z dýně hokaido, detska presnidavka z dyne, přesnídavka z hokaido, dýně gigant recepty, domaci dynova presnidavka, recept na dýnovou presnidavku, domácí přesnídávka z dyně, dyne gigant, dýnová přesídávka, dynovapresnidavka, recepty z dýně goliáš, dynova stava, jablečno dýňová přesnídávka, dyně hokaido přesnidavka, dýňové pyré pro miminko, dýně goliáš, dýně giganta recepty, hokaido přesnídávka, dyně hokaido přesnidavka

Suroviny:
dýně, pudink vanilkový, pudinkový prášek, cukr krystal, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu