Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravé placičky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

19. 11. 2014 23:07

Suroviny

Porce: 5-6

Nutriční hodnoty

Energie7 009 kJ / 1 675 kcal
Bílkoviny130,60 g
Tuky44,66 g
Vláknina27,94 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 514 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy176,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám i varianty : vařený květák, přidávám spařený a nasekaný špenát, petržel, mrkev, najemno nastrouhane brambory, jen zeleninové třeba jako příloha, různé kombinace, kdo má co rád, obměňuji to tím, co mě napadne.

Někdy oddělím verzi pro syna a nám přidám chili papričky. Lze to dělat i bez masa a místo rýže dát kuskus nebo bulur, tarhoňu. Všechno je na fantazii, Hlavně nepřehánět a nedávat všeho moc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabina_I

21. 11. 2014 12:08

cecilka: nezlobte se, ale obavam se, že Vaše komentáře se moc k receptu nehodi ;-) pokud něco mate za dotaz ohledně receptů z vepřového masa, co uvařit, oslovte ženy v soukromych zprávách. Děkuji. Mimochodem plno věcí včetně dýně si pěstuji sama, co nejde jezdím k zemědělcům, ktere v obchoďáku fakt nenajdu. Pohanku tam dávat nemusíte pokud ji neznáte a nemate, dáte tam to, co máte, znáte a jíte. je to jen zdrava varianta pro klasicke bramboráky tak zůstaňte klidne u klasiky ;-) ;-)

cecilka

21. 11. 2014 11:33

Milá tejaja, Betyna a ďalšie autorky skvelých receptov,
vôbec som nemala v úmysle uraziť vás a vaše kulinárske umenie. Už niekoľkokrát som sa priznala,že v kuchyni "hrám" 4. ligu=niektoré prísady skutočne nepoznám a asi ani nemám šancu ich spoznať. Pred pár rokmi som emigrovala z BA na dedinu, kde sú dva obchodíky+Jednota a tam je výber na hahaha a do najbližšieho supermarketu to mám cca 16 km.
Tejaja-na recept na prípravu bravčovej panenky som sa pýtala preto, lebo v prehliadači sú také príšernosti, čo mi nejdú ani pod nos ani na jazyk a dúfala som, že niektorá z vás pozná čosi skvelé a jednoduché. No, ale napokon som si vymyslela, že urobím čiernohorské rezníčky+opekané zemiačiky.
Želám pekný deň,

tejaja tejaja

21. 11. 2014 09:25

cecilka::-) To, čo je bežné pre teba, nemusí byť bežné pre mňa. ;-) Pre mňa pohánka bežná je, aj pohánková lámanka aj pohánkové vločky. Vždy ich mám doma. Nie je pre mňa bežný kus bravčového mäsa, vyhýbam sa bravčovému...a to mám teraz k receptu z bravčového napísať to, čo ty ?!? Inak pohánka aj lámanka sú v obchodoch v rôznych baleniach, aj 100 g. A to, že ty nevieš, čo s ňou, to neznamená, že to nevie nikto. Keby si si dala do vyhľadávača pohánku, aj lámanku, tak ti vyjde veľa receptov a hneď by si vedela, čo s ňou. Človek sa učí a nikdy nie je neskoro začaž používať aj zdravšie suroviny. ;-)
K tomu karé a panenke - použi vyhľadávač. ;-)

Betyna

21. 11. 2014 08:45

cecilka: ale receptů z běžných přísad je tady asi tak pěkných pár tisíc, to už se mezi nimi dá krásně vybrat nebo ne?
Kromě toho věřím tomu, že pohankovou lámanku spousta lidí doma běžně má (například zrovna já).

cecilka

20. 11. 2014 14:07

Tento portál mám veľmi rada a netpezlivo naň čakám, sú tam skvelé recepty. No niekedy, napríklad aj teraz, mám pocit, že autorky varia rovno v nákupných centrách. Zdravé placičky by som si s radosťou urobila, no uvedené prísady doma nemám a nemám chuť kvôli nim utekať do supermarketu. Okrem toho pochybujem, že by mi tam ovážili napr. 100 gr. pohanky lamanky, ani neviem čo to je a neviem ani, na čo, do akého jedla by som ju potrebovala.
Nedalo by sa posielať aj recepty z bežných prísad, ktoré má doma každý/á ?
Vďaka.
A ešte poprosím, kúpila som krátke karé aj s panenkou. Pošle mi niekto recept na to, čo s ňou?
Vďaka

tejaja tejaja

20. 11. 2014 09:14

Poslala som ti sz, prečítaj si. ;-)

Gabina_I

19. 11. 2014 23:46

Fotka je spatne a nevím jak ji z mobilu otočit :-( :-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zdravé recepty zdrave placicky zdravé placky zdravé recepty bez masa zdravé recepty z tofu zdrave recepty z masa placicky zdrave zdravé placky místochleba recept zdravé recepty-placičky z cukety a tofu recept na zdravé placičky placičky z tofu recepty na zdrave placicky zdravá varianta bramboráku zdravé placičky k masu recept zdravé placky recept recepty zdravé placičky placičky bez masa masove placicky zdrave cuketove placicky s kukuricnou moukou placky zdravá varianta

Suroviny: maso vepřové mleté, pohanka, dýně, cuketa, rýže jasmínová, tofu, cibule červená, česnek, majoránka, koření provensálské, vejce, mouka kukuřičná, sůl, pepř, olej olivový

TopRecepty.cz

Zdravé placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVn4