Moravská kyselica podle naší babičky
Když za okny padá sníh, venku mrzne a v kamnech praská dříví, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica, připravovaná podle receptury našich babiček, postaví na nohy snad každého.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,86 g |
Tuky | 22,53 g |
Vláknina | 5,51 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
Moje poznámka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
Nejnovější recepty
Cuketový perník
Přidáno před 45 minutami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 13 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 8 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 11 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 12 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 12 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 14 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 16 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 16 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 18 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 19 hodinami
Tématické fráze:
zelová polévka jako od babičky,
zelová polévka,
krkonošská kyselica,
moravská kapustnica,
polévka kyselica,
oravvska kyselica,
recept na moravskou kyselici,
kýselica,
moravská kyslyca,
moravské polévky,
recept na kyselicu,
recept na moravskou kyselicu,
krkonošska kyselica recept,
moravská fazolačka,
moravské presnaky,
kyselice,
moravska kyselioca,
moravskakyselica,
moravská polévka,
pravá moravská kapustnica
Suroviny:
zelí kysané,
voda,
smetana zakysaná,
maso uzené,
koření nové koření,
kmín mletý,
chilli,
pepř mletý,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
vejce,
pažitka
Komentáře (17)
A k tomu zelí.Domácí kysané zelí nedělám, pro malou rodinu se to nevyplatí. Jinak kysané zelí je kysané zelí a je jedno, zda v tomto případě jde do polévky to sudové nebo ze sklenice. Ale naprosto chápu, že jsou fajnšmekři, kteří dávají přednost domácímu nakládanému zelí dle vlastních receptur.
Zelové vody je ve sklenici pramálo, takže se stejně musí přidat voda, která kyselost zmírní a jak sám název říká, je to kyselica a ta má mít přeci kyselý říz
Kdo má, tak zajisté dá zelí ze zeláku...
Rcp ani jen nenaznačuje co se zelovou vodou