Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 931 kJ / 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,15 g |
Tuky | 49,37 g |
Vláknina | 6,27 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,05 g |
Sůl | 4,93 g |
Sacharidy | 28,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do olejem vymazaného pekáčku s troškou vody péct do trouby.
Krok 2: Mezitím si připravíme zálivku: Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na pánev rozškvařit, přidáme nakrájenou cubuli, na kolečka nakrájenou klobásu a houby (pokud máme houby sušené, tak předem přes noc namočené). Postupně přidáme kečup a bílé víno a vše dohromady podusíme, tak 10 minut. Pak odstavíme.
Krok 3: Stehna upečeme dorůžova a výpek přilijeme do zálivky, kterou si pak dáme na talíř spolu s masem a uvařenými bramborami.
Zveřejněno 11. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře z Podlesí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2Lm
Moje poznámka
Kuře z Podlesí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2Lm
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 19 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 7 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 7 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 9 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 9 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 10 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 10 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 10 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 12 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 12 hodinami
Tématické fráze:
zálivka na kuře,
portugalské kuře,
pecene kure z podlesi,
jamajské kuře,
kuře na houbách a klobáse,
kureci prso z podlesi,
portugalske kure recept
Suroviny:
stehno kuřecí,
sůl,
pepř,
olej,
voda,
slanina,
cibule,
klobása pikantní,
houby,
kečup sladký,
víno bílé
Komentáře (9)