Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 855 kJ / 3 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,16 g |
Tuky | 135,22 g |
Vláknina | 26,97 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 565,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké suroviny sesypu do mísy a dobře promísím.
Krok 2: Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně promíchám (nejlépe ručním mixérem).
Krok 3: Do tukem vymazané a moukou vysypané formy vliji třetinu vymíchaného těsta. Do této vrstvy vpravím ½ množství ovoce nakrájené na menší kousky. Ovoce posypu krystalovým cukrem (Nemusí se! - My rádi sladké). Pak naliji další vrstvu těsta a postup opakuji. Zbytek těsta na povrchu upravím tak, aby ovoce nevykukovalo. Počet vrstev záleží na druhu formy, chuti, vkusu, kreativitě, fantazii atd., stačí úplně i jedna vrstva.
Krok 4: Naplněnou formu vložím do trouby vyhřáté na 200 °C a peču 25 minut (dle výšky formy), kontroluji špejlí.
Krok 5: Když se těsto nelepí je hotovo. Hotový perník přesunu na podnos a po vychladnutí podávám posypané moučkovým cukrem.
Zveřejněno 10. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kl6v
Moje poznámka
Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kl6v
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 23 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na způsob golubců
samsi před 9 minutami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 9 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 10 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 11 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 15 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 15 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 17 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 18 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 21 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Tématické fráze:
perník s ovocem,
perník s kompotem,
třešňový perník,
recept na perník s s ovocem,
perník posypany ovocem,
jak pernik s ovocem,
hrnkovy pernik s kompotem,
pernik se ovocem,
mouka z mlýna lerch,
recepty paní hajné ze „šlajfu,
perník ze starého kompotu,
perník se starým kompotem,
pernik s ovocem kompotem,
perník s s ovocem,
vodní mlýn z perníkového testa,
recepty se starým kompotem,
perník z kompotem,
staré recepty na perníky,
perník s rynglemi,
perník s merunkami
Suroviny:
mouka hrubá,
mouka hladká,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr krystal,
kakao,
prášek do perníku,
prášek do pečiva,
smetana zakysaná,
mléko plnotučné,
olej slunečnicový,
šťáva citronová,
vejce,
ovoce,
tuk 100%,
mouka hrubá
Komentáře (9)
J.L.
Jen nechápu pořád opakovaný Šlajf