Rarášci s volským okem
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 5 210 kJ / 1 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,37 g |
Tuky | 56,74 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 77,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso samozřejmě můžeme použít i z kýty, nebo z kuřecích prs. To už naklepávat nemusíme.
Chtěla jsem jen ukázat, že stačí málo a z obyčejných rarášků(masových placiček) může být zase jiná dobrota :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 4. 2016 20:16
ylenulkay:tak to mě mrzí,že se Ti to potrhalo Asi jsi do rozehřátého tuku navršenou hromádku rozetřela na tenkou placičku.Hromádka masa by měla být cca 1,5cm vysoká,aby se do ní dal lžící vytvarovat prostor pro vejce(viz fotopostup).Snad se Ti to příště podaří
15. 4. 2016 08:58
Recept krásný !!! Ale asi dělám něco špatně!! Placičku jsem absolutně nezvládla otočit vcelku... :( Máte někdo nějaký tip, co dělám špatně ???
7. 3. 2015 22:25
Dana61:Jana Pá:Děvčata,děkuji
4. 3. 2015 17:45
Šikulko, líbí, dávám a některé komentáře - viz dole, jdou mimo mě, takže recept se mě líbí a ráda vyzkouším, čau a pac
4. 3. 2015 16:48
joj, opět úžasný nápad na vylepšení úžasného receptu ten pohled je prostě božský
27. 2. 2015 18:59
magdalenka:mě vždycky tchýně říkávala-prosím Tě,jak můžeš"chlastat"ty mleté kravské kopyta"a mě to stejně neodradilo
hosta:Jituško a víš,že to někdy dělámA když jsem byla malá,tak mi musela babička namazat chleba sádlem a takovým,něco podobného masoxu,ale v kelímku(už nevím,jaký byl název) a šlo to hezky roztírat a cibuli na to.Bože to bylo dobré
casino:na radu babičky trošku octa někdy preventivně přidávám když dusím(vařím)hovězí ze staršího kusu
Když už tady probíráme naše zhýralé chutě a to z čeho se co vyrábí,tak jsem pro pobavení zkopírovala z motorkářského webu pár kousků na počtení...snad Vás to pobaví tak,jako mě
----------------
....sharkis píše: Řešit každou volovinu, tak nemůžete jíst nic Nechtějte vědět, z čeho se vyrábí delikátní grilovací speciality, veleoblíbené salámy, veškeré uzeniny, paštiky, pomazánky nebo cokoli jiného tomu podobného O doslova chemickejch šťávách, limonádách, jogurtech a instantních věcech nemluvě A profláklá značka BIO? V rádiu jsem jednou slyšel týpka, co tvrdil, že jde ráno nakoupit rajčata do supermarketu a pak je prodá o dost dráž jako BIO na trhu... Takže asi tak - co si kdo nevypěstuje / nevykrmní / nezpracuje sám, nemůže mít jistotu NIKDY, a proto je lepší to neřešit a jíst na co má zrovna chuť
Přesně moje řeč.. jedli jsme to vždycky, žijeme, ne*ereme potom, neblijeme potom..tak co..stjeně tim nic nevyřešíš a pokud nemáš možnost pěstovat si sám más smolík a žer co si můžeš koupit. BIO potravinám nevěřim (jako že jsou fakt BIO) takže utrácet za ně fakt nehodlám. Jak jsem četla tak nezdravej je i chleba a vlastně všechno tak co
-------------------------------konec kopírování
hosta:Jituško a víš,že to někdy dělámA když jsem byla malá,tak mi musela babička namazat chleba sádlem a takovým,něco podobného masoxu,ale v kelímku(už nevím,jaký byl název) a šlo to hezky roztírat a cibuli na to.Bože to bylo dobré
casino:na radu babičky trošku octa někdy preventivně přidávám když dusím(vařím)hovězí ze staršího kusu
Když už tady probíráme naše zhýralé chutě a to z čeho se co vyrábí,tak jsem pro pobavení zkopírovala z motorkářského webu pár kousků na počtení...snad Vás to pobaví tak,jako mě
----------------
....sharkis píše: Řešit každou volovinu, tak nemůžete jíst nic Nechtějte vědět, z čeho se vyrábí delikátní grilovací speciality, veleoblíbené salámy, veškeré uzeniny, paštiky, pomazánky nebo cokoli jiného tomu podobného O doslova chemickejch šťávách, limonádách, jogurtech a instantních věcech nemluvě A profláklá značka BIO? V rádiu jsem jednou slyšel týpka, co tvrdil, že jde ráno nakoupit rajčata do supermarketu a pak je prodá o dost dráž jako BIO na trhu... Takže asi tak - co si kdo nevypěstuje / nevykrmní / nezpracuje sám, nemůže mít jistotu NIKDY, a proto je lepší to neřešit a jíst na co má zrovna chuť
Přesně moje řeč.. jedli jsme to vždycky, žijeme, ne*ereme potom, neblijeme potom..tak co..stjeně tim nic nevyřešíš a pokud nemáš možnost pěstovat si sám más smolík a žer co si můžeš koupit. BIO potravinám nevěřim (jako že jsou fakt BIO) takže utrácet za ně fakt nehodlám. Jak jsem četla tak nezdravej je i chleba a vlastně všechno tak co
-------------------------------konec kopírování
27. 2. 2015 18:14
casino:z čoho je Maggi tekuté polievkové korenie?
27. 2. 2015 10:27
hosta: magdalenka:
Sajrajt?
Hmmm...
Mahlzeit!
Sajrajt?
Hmmm...
Mahlzeit!
27. 2. 2015 08:29
hosta:ja si tým sajrajtom pokvapkám topinku a posypem pokrájanou cibuľou..niekedy aj horčicu dám....manžel povedal, že mám zvrátené chute...
27. 2. 2015 00:01
Anna Kocikova:
Ten ocet (nejen konzervuje, ale dělá maso i křehčím) je z receptu, který jsem dostal (taky skoro před 40ti lety) od kamaráda, který ho měl ze sev. Afriky. Další komponenty jsou rajský protlak a hodně hodně CIBULE a ČESNEKU + sůl a koření. I bez lednice to vydrželo týden
Ten ocet (nejen konzervuje, ale dělá maso i křehčím) je z receptu, který jsem dostal (taky skoro před 40ti lety) od kamaráda, který ho měl ze sev. Afriky. Další komponenty jsou rajský protlak a hodně hodně CIBULE a ČESNEKU + sůl a koření. I bez lednice to vydrželo týden
26. 2. 2015 23:38
Anna Kocikova: když máš tak zlotřilé chutě (já občas taky), zkus tím sajrajtem pocákat chleba se sádlem a cibulí, jsou to takové studentské výpečky
26. 2. 2015 21:13
hosta:Jíťo,tak jsem se na ten recept v sešitku znovu mrkla
Fakt,nekecám-je to i v nadpisu"Marinované maso na kuřecí rarášky na 2měsíce". A pak je to i v postupu:"Všechno společně promícháme a dáme do zavařovací lahve.Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do ledničky.Maso vydrží takto naložené až 2měsíce". Raději to zkoušet nebuduStejně by jsme to nevydrželi dýl jak 3dny
S tím maggim máš pravduAle já ho také občas používám a jsem takové čunče,že si i občas cucnu,nebo odloupávám ze skleničky takové ty zaschlé kousky a baštím toMňam
Fakt,nekecám-je to i v nadpisu"Marinované maso na kuřecí rarášky na 2měsíce". A pak je to i v postupu:"Všechno společně promícháme a dáme do zavařovací lahve.Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do ledničky.Maso vydrží takto naložené až 2měsíce". Raději to zkoušet nebuduStejně by jsme to nevydrželi dýl jak 3dny
S tím maggim máš pravduAle já ho také občas používám a jsem takové čunče,že si i občas cucnu,nebo odloupávám ze skleničky takové ty zaschlé kousky a baštím toMňam
26. 2. 2015 18:19
Anna Kocikova: Drahu, mám to napsáno naprosto stejně, ale dva DNY, ne dva měsíce (asi u nás byli netrpělivější) - dřevní doby kdy nebyla sojovka a nahrazovala se maggim a worcesterem
26. 2. 2015 17:49
casino:no,právě,že v tom 40let starém rcp na kuřecí rarášky zázvor neníJe tam-3/4 kg kuřecího masa na kostky se naloží do marinády ze 3vajec,2PL solamylu,4PL maggi,1,5PL sušené majoránky,1/4KL pepře,1/2KL drceného kmínu,1/2KL kari,trochu chilli,a co mě nejvíce udivilo,že se ještě přidají 2 středně velké nadrobno nakrájené cibule a 8-10 nadrcených stroužků česneku.Ty poslední dvě suroviny by už podle mě musely kvasit po 2dnech...Tuto marinádu jsem nikdy nepoužila.Vždy jsem si udělala něco od oka,podle toho,co zrovna bylo doma a co se chuťově netlouklo.Maso bylo naložené nanejvýš 4dny(dýl to nikdy naše mlsné jazyky nevydržely)
S tím octem to nemusí být špatný nápadNebo by se hodil nějaký panáček tvrdého alkoholu
Každopádně děkuji za komentář a zájem
Ivulinko i Tobě díky
S tím octem to nemusí být špatný nápadNebo by se hodil nějaký panáček tvrdého alkoholu
Každopádně děkuji za komentář a zájem
Ivulinko i Tobě díky
26. 2. 2015 16:09
Anna Kocikova:
No, já bych tomu naložení 2 měsíce v marinádě i věřil - zázvor je antibakteriální Bych to ještě posichroval 1PL octa...
No, já bych tomu naložení 2 měsíce v marinádě i věřil - zázvor je antibakteriální Bych to ještě posichroval 1PL octa...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 43 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Retro okénko: Citrusové želé obalené v cukru stálo kdysi 3 Kčs. Prodává se i dnes, ale můžete si podobné vyrobit i doma
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: topinka s volským okem hovězí rarášci jak se dela volske oko podle čeho název volské oko rarasky na naložení rarášci zázvor název volské oko naložený platek s volským okem maso s volským okem minutka z kureciho masa a volske oko hovězí rarášky kuřecí maso s volským okem mlete maso s volskym okem jak neřešit že si manžel píše řecí rarášci z čeho se dělá maggi hovězí maso s volským okem hovězí kyta s volskym okem naložení rarášci kl.rarasky
Suroviny: plec vepřová, vejce, olej, omáčka chilli sladká, omáčka worcesterová, zázvor, solamyl, pepř mletý, vejce, olej, sůl, petržel
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
24 názorů