Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 210 kJ / 1 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,37 g |
| Tuky | 56,74 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 77,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme.
Krok 2: Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky a ty nařežeme na malé kostičky.
Krok 3: Kostičky masa dáme do ušlehané směsi, nádobu uzavřeme a dáme do lednice odležet na 1 hodinu, až dva dny.
Krok 4: Po uležení podle potřeby osolíme, promícháme a rozdělíme na 3 porce(hromádky).
Krok 5: Do pánve na rozehřátý olej dáme větší hromádku směsi a plamen ubereme na minimum. Lžící vytvoříme uprostřed menší otvor na vyklepnutí vajíčka a směs navršíme na "val".
Krok 6: Po 2 minutách obracečkou otočíme spodní, nedosmaženou stranou nahoru a pozvolna smažíme 6 minut. Poté raráška opět pomocí obracečky otočíme zpět na nedosmaženou stranu, opatrně do otvoru přidáme vyklepnuté celé vejce, osolíme a posypeme petrželkou. Pozvolna smažíme 4-5 minut. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo dobrá, smetanová bramborová kaše.
Zveřejněno 25. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
Moje poznámka
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 22 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 5 minutami
Dortová lízátka
ToQua před 23 minutami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
Leni1970 před 24 minutami
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 57 minutami
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 1 hodinou
Tvarohová štola
Ba30@ před 2 hodinami
Fazolky na smetaně
ivakom před 2 hodinami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 3 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 4 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 5 hodinami
Tématické fráze:
topinka s volským okem,
hovězí rarášci,
jak se dela volske oko,
podle čeho název volské oko,
rarasky na naložení,
rarášci zázvor,
název volské oko,
naložený platek s volským okem,
maso s volským okem,
minutka z kureciho masa a volske oko,
hovězí rarášky,
kuřecí maso s volským okem,
mlete maso s volskym okem,
jak neřešit že si manžel píše,
řecí rarášci,
z čeho se dělá maggi,
hovězí maso s volským okem,
hovězí kyta s volskym okem,
naložení rarášci,
kl.rarasky
Suroviny:
plec vepřová,
vejce,
olej,
omáčka chilli sladká,
omáčka worcesterová,
zázvor,
solamyl,
pepř mletý,
vejce,
olej,
sůl,
petržel
Komentáře (25)
hosta:Jituško a víš,že to někdy dělám
casino:na radu babičky trošku octa někdy preventivně přidávám když dusím(vařím)hovězí ze staršího kusu
Když už tady probíráme naše zhýralé chutě a to z čeho se co vyrábí,tak jsem pro pobavení zkopírovala z motorkářského webu pár kousků na počtení...snad Vás to pobaví tak,jako mě
----------------
....sharkis píše: Řešit každou volovinu, tak nemůžete jíst nic Nechtějte vědět, z čeho se vyrábí delikátní grilovací speciality, veleoblíbené salámy, veškeré uzeniny, paštiky, pomazánky nebo cokoli jiného tomu podobného O doslova chemickejch šťávách, limonádách, jogurtech a instantních věcech nemluvě A profláklá značka BIO? V rádiu jsem jednou slyšel týpka, co tvrdil, že jde ráno nakoupit rajčata do supermarketu a pak je prodá o dost dráž jako BIO na trhu... Takže asi tak - co si kdo nevypěstuje / nevykrmní / nezpracuje sám, nemůže mít jistotu NIKDY, a proto je lepší to neřešit a jíst na co má zrovna chuť
Přesně moje řeč.. jedli jsme to vždycky, žijeme, ne*ereme potom, neblijeme potom..tak co..stjeně tim nic nevyřešíš a pokud nemáš možnost pěstovat si sám más smolík a žer co si můžeš koupit. BIO potravinám nevěřim (jako že jsou fakt BIO) takže utrácet za ně fakt nehodlám. Jak jsem četla tak nezdravej je i chleba a vlastně všechno tak co
-------------------------------konec kopírování
Sajrajt?
Hmmm...
Mahlzeit!
Ten ocet (nejen konzervuje, ale dělá maso i křehčím) je z receptu, který jsem dostal (taky skoro před 40ti lety) od kamaráda, který ho měl ze sev. Afriky. Další komponenty jsou rajský protlak a hodně hodně CIBULE a ČESNEKU
Fakt,nekecám-je to i v nadpisu"Marinované maso na kuřecí rarášky na 2měsíce". A pak je to i v postupu:"Všechno společně promícháme a dáme do zavařovací lahve.Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do ledničky.Maso vydrží takto naložené až 2měsíce". Raději to zkoušet nebudu
S tím maggim máš pravdu
S tím octem to nemusí být špatný nápad
Každopádně děkuji za komentář a zájem
Ivulinko i Tobě díky
No, já bych tomu naložení 2 měsíce v marinádě i věřil - zázvor je antibakteriální