Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kremrole

Křupavé trubičky z listového těsta, plněné nadýchanou sněhovou náplní, jsou vítaným pohoštěním na svatbách i oslavách. S tímto receptem se přípravy nemusíte bát, provede vás krok za krokem. Kremrole se vám jistě povedou a sklidíte za ně pochvalu.

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zacharova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta v chladničce

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta v chladničce)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie47 780 kJ /
11 420 kcal
Bílkoviny157,41 g
Tuky650,32 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 2,43 g
Sodík 7,02 g
Sůl17,21 g
Sacharidy1 219,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku. Přímo do ní nastrouháme zmrzlé máslo. Během strouhání hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit. Krok 2: Do odměrky rozklepneme vejce. Přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500 ml studenou vodou. Obsah odměrky vlijeme do mísy a nejprve mícháme vařečkou. Poté těsto vyklopíme na vál a dopracujeme rukama. Snažíme se těsto zbytečně dlouho nehníst. Máslo se pak začne rozpouštět a těsto bude lepit, což není žádoucí. Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do sáčku a dáme na 2 hodiny do lednice vychladit. Krok 4: Troubu zapneme nahřívat na 190 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Krok 5: Z každého dílu těsta vyválíme plát zhruba 3 mm silný. Potřeme vajíčkem a radýlkem nakrájíme pruhy 2,5-3 cm široké a 25-30 cm dlouhé. Krok 6: V rukách promneme kousek změklého másla, a pak v nich poválíme i každou kovovou trubičku (formičku), abychom ji máslem potřeli a omastili. Krok 7: Jednotlivé pásky těsta namotáme na formičky (začínáme od užší strany) a hned je ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 20 minut. Poté necháme trubičky mírně zchladnout a opatrně je sundáme z formiček. Krok 9: Připravíme sněhovou náplň. Bílky nejprve mírně vyšleháme do polotuha, mísu s nimi vložíme do vroucí vodní lázně a přidáme cukr. Následně šleháme do zhoustnutí asi 15 minut. Krok 10: Sníh musí být horký a dělat špičky, které drží tvar. Pak ho odstavíme z lázně a dále pozvolna šleháme do vychladnutí. Krok 11: Sníh naplníme do kremrolí pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.

TIP: Další recepty na klasické zákusky z cukráren

Zveřejněno 28. 2. 2015

Poznámka autorky Zacharova

Těsto krásně lístkuje, je vhodné i na taštičky, záviny, šneky, můžeme ho i zamrazit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kremrole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jk95

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kremrole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jk95

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zacharova: no to jste si opravdu brzy vzpomněla,moje zmínka je z roku 2019 a fotka už je pryč,teď je jiná kde je opravdu sníh.Jinak bych to těžko kdysi psala i hosta mi dala za pravdu.;-):-K

Simona Skolakova:Na fotce jsou kremrole plněné vařeným sněhem z bílků,nevím kde jste přišla na to že se jedná o krém, ten do kremrole nepatří,maximálně tak žloutkový a to do šátečků ze stejného těsta ;-)

Simona Skolakova: ano, máš pravdu - fotka by měla v tomto případě opravdu přesně odpovídat receptu, takže pryč

Tady je důležitá náplň a to je sníh a né krém;-)

Určitě na přidané fotografii není v kremrolích sníh,ale nějaký krém:-O

Super recept :yes:

Sonia: Zkusil bych si nasbirat rolicky od toaletaku :-)

Kolik je z dávky trubiček ?

Nemam kovove trubicky mohla bych to nahradit necim jinym?Dekuji.:-))

Ano patří tam 3x250g másla.

Jsou nádherné:yes:

jarda Kadic: Máte pravdu, na to jsem úplně zapomněla! Taky už jsem se kolikrát divila, jak se nás snaží prodejci nachytat. :-// Tady je ale zřejmě myšleno 3 x 250 g.

Nada Dvorakova 1. 3. 2015 18:10
Takze kolik gramu ma maslo v tomhle receptu? Please aurot!:-?

Dajda: s tou klasikou to jde pomalu ke dnu.Onehdy koukám: Farmářské máslo a je lacinější než Jihočeské:-O Nojo,ale ono je ho jen 200 g:-D:-O

Milada: U nás je klasika 250 g. ;-)

Tématické fráze:
domácí kremrole recept od babičky, sníh do kremrolí, kremrole, domácí těsto na kremrole, recept na kremrole, vařený sníh do kremrolí, kremrole recept, recept na kremrole se sněhem, recept na sníh do kremrolí, recept kremrole, kremrole se sněhem, sníh do kremrolí recept, recepty kremrole, recepty na kremrole, domácí kremrole těsto, domaci kremlole, kremrole z másla, sníh na kremrole, nejlepší domací kremrole, nejlepší sníh do kremrolí

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, ocet, sůl, bílek, cukr moučkový, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu