Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře, plněné kysaným zelím

Pečené kuře s kysaným zelím je tradiční české jídlo, které v sobě spojuje šťavnaté maso, voňavé koření a příjemně nakyslou chuť zelí. Tento osvědčený recept potěší všechny milovníky poctivé domácí kuchyně a skvěle se hodí jako slavnostní oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarda Kadic jarda Kadic

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 779 kJ /
2 815 kcal
Bílkoviny172,21 g
Tuky212,25 g
Vláknina25,34 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 9,11 g
Sůl22,60 g
Sacharidy43,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí vyjmeme ze sklenice, trochu je zbavíme nálevu, ten si schováme (nevyždímat, opravdu jen trochu, jinak by bylo zelí suché). Krok 2: Polovinu klobásky si nakrájíme na drobné kousky, promícháme se zelím společně s půlkou drobně nakrájené cibule. Pokud je zelí opravdu hodně kyselé, propláchneme ho vodou, nebo přisladíme. Krok 3: To vše nacpeme do omytého a očištěného kuřete, sepneme, nebo zašijeme. Krok 4: Vložíme na pekáč společně s druhou polovinou klobásky, nakrájené na kolečka, slaninou na špalíčky, cibulí na měsíčky a česnekem. Krok 5: Zalijeme nálevem ze zelí. Dolijeme vodou, nebo černým pivem. Osolíme a posypeme kořením na pečené kuře. Krok 6: Při pečení podle potřeby podléváme. Krok 7: Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 180 °C asi hodinu a půl až dvě hodiny. Krok 8: Odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme do křupavé kůrčičky. Krok 9: Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.

TIP: Top 7: Nejlepší kuře s nádivkou - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 3. 2015

Poznámka autora jarda Kadic

Tuhle úpravu kuřete jsem tady hledal a našel akorát s červeným dušeným zelím. Pokud jsem hledal špatně, tak mě neumlaťte.

Do zelí dejte jen půlku klobásky, krásně to zelí ovoni. Více není vždy lépe.

Recept znám přes 20 let od kamaráda (bývalého šéfkuchaře jednoho pražského hotelu)

2 kuchtíci zkoušeli podlít i trochou černého piva a moc chválili, tak jsem to přidal přímo do receptu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuře, plněné kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAqJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuře, plněné kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAqJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (49)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

S domácím knedlíkem, to je paráda. 😊

Vypadá to krásně, určitě vyzkouším :-):yes::yes:

Tak dnes jsem plnil červeným zelím.A chutná nám spíš to bílé;-)ale taky ma něco do sebe:yes:

Jan Nemec: Dik za vyzkoušení;-) a protože jsi druhý,který podléval ještě černým pivem, zakomponoval jsem to přímo do receptu:yes::yes:

Výborné, při pečení trošku podlito černým pivem. Pochoutka. Všem doporučuji. !!!:-p:yes:;-):yes:;-)

amalia: :-K

paráda:-D:yes::yes::yes:

brendy: dík:yes:
mata 3636:dík za vyzkoušení i foto:yes:

Vyskúšané, výborné. Mala som viac kapusty, tak som zvyšok dala do pekáča, pod kurča a k tomu klobása, cibuľa, cesnak. Tá kapusta nemala chybu! Vrelo odporúčam vyskúšať:yes: Dovolila som si pridať foto

jarda Kadic:Nádhera.Kuřátko jak malované a ta chuť nasátá do toho masíčka z toho zelí a té uzeniny to musí být teda papáníčko. :yes::yes::yes:

Dnes jsem vyzkoušel to kuře, plněné bramborama.Do půlky kuřete jsem dal brambory,do půlky nádivku. Děvčata, žádný zázrak,je lepší si brambůrky udělat zvlášť.Akorát zabírají místo pro nádivku.

katyvypl: teda.....tos mi udělala velkou radost :-K takže i s červeným zelím je to dobré:yes:;-) mamča má červené zelí radši,tak jí příště překvapím....:yes: a že není fotka,to vůbec nevadí;-) já, když to fotil,tak už jsem tak slintal,že jsem to musel přefotit, klepaly se mi ruce:-)):-D a fotka byla rozmazaná:-O;-)

Tak musím říct, že to byl fantastický kulinářský zážitek! :-* A sežrali jsme to s prominutím ještě dříve než jsme si vůbec stihli vzpomenout, že existuje něco jako fotoaparát... :-D

katyvypl::-)) s červeným zkušenosti nemamo;-) Andrejka píše,že dělala.Napiš pak,jak chutnalo.;-) a kdyby byla fotečka .......;-)

Tak jsme včera koupili extra kvalitní a extra drahé kuře :-D , zelí manžel prosadil kysané červené a už se nám to peče v troubě. ;-) Děkuji za inspiraci. :-K

Jana Remkova:, mysulka::-K:-K:-K

Jaroušku, spěchám s bodíkem. Krása!:-p

cecilka: tak to jsem móc rád,že chutnalo:-K:-K:-K:-K a domácí zelí je domácí zelí:yes::yes::yes::yes:

Pán Kadic, vyskúšala som váš recept a je to naozaj paráda:-*:-*:-*. , s kurčaťom na soli sa nedá porovnať. Ale, trošku som si ho upravila, nedala som klobásu, domácu som nezohnala a kupovanú nemusím. No a namiesto konzervovanej kapusty=zelí, som použila domácu.
Teším sa na kurča plnené zemiakmi, :-*:-*:-*:-* , rýchlo vyskúšajte a uverejnite.
Vďaka

Všem dík:-K:-K:-K

Moc pěkný recept:-p+:yes::yes:

Jaroušku,
to je krásný, poctivý a opravdu dobrý recept:yes:

jarda Kadic:Jaroušku, takhle upravené kuře je vynikající, už jsem nedělala, ani nepamatuju. Dělávala jsem s červeným i bílým zelím, ale jenom se slaninou, ne s klobásou. Říkali jsme tomu " kuřohus ":-D Musím zase zopakovat, dík za připomenutí;-) :yes:

Anna Kocikova::-K:-K:-K Určitě to spousta lidiček zná,já to jen připomněl:-p

Jaroušku,to se Ti ruka klepala určitě tím,že jsi byl na tuhle moc príma baštu strašně navnaděný;-):-))
Velice povedené jídlo,mňam:-p:yes::-K

cecilka: samozřejmě,že já , jako velký “ požírač“ kuřat,to kuře na soli znám:-p taky ho dělám.Recept na něj mám na jiném webu,tady už dávno bylo:yes: Já se strašně divil,že tady nebylo tohle, plněné zelím.
Příští týden vyzkouším plněné bramborami,když se zadaří,tak ho sem taky dám:yes:;-) ale to kuře na soli peču taky vcelku.Sůl rozpálím,kuře pořádně osuším,aby se dole nepřilepilo.Je jako grilované:-*

Tématické fráze:
plněné kuře kysaným zelím, kure plnene zelim, pečene kuře se zelim, pečené kuře na kysaném zelí, kuře pečené v kysaném zelí, kure pečene na zeli, kuře pečené na kysaném zelí, kuře plněné kysaným zelím, kuře na kysaným zelím, plnene kure, kure se zelím, pecene kure, kuře pečené se zelím, kuře s kysaným zelím, kuře na zelí, tncz úprava kuřat, kuře na kysaném zelí, pečené kuře na zelí, kuře pečené na kyselém zelí, plněné pečené kuře

Suroviny:
kuře, zelí kysané, klobása pikantní, slanina anglická, cibule, česnek, sůl, koření na pečené kuře, lák ze zelí, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu