Suroviny
Porce: 2 + 2 + 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 875 kJ / 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,37 g |
Tuky | 3,35 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 26,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky.
Krok 2: Hřbet zbavíme částečně kostí. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou zeleninu, na kterou naskládáme naporcovaného králíka, osolíme, přidáme koření a lehce podlijeme vodou.
Krok 3: Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 220°C. Asi půl hodiny na to vůbec nekoukám, potom obrátím kousky masa, podle potřeby podliji vodou a dopeču odkryté do měkka.
Krok 4: No a kosti, vnitřnosti a celou zeleninu postavím na polévku. Takže z jednoho králíka máme řízky, králíka na zelenině a polévku. K tomu dávám pečáky, ale ty jsou tady na topkách a mám povoleno je používat i ke zveřejnění.
Zveřejněno 20. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík 3 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vkx9
Moje poznámka
Králík 3 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vkx9
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 3 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 15 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 51 minutami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 4 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 12 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 12 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 14 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty kralík na všechny způsoby,
řízky z králika,
vnitřnosti z králíka,
řízek z králíka,
králík vnitřnosti,
kralik na řízek,
vnitřnosti králíka,
řízek s králika,
hlava z králíka,
králík recepty,
králík rizek,
kralik na mrkvi,
vnitrnosti kralik,
rizky s kralika,
recepty z králíka,
králík jako řízek,
krralik vnitrosti,
co s vnitrnostmi z králíka,
tri králík,
řízky z králíka recept
Suroviny:
králík,
mrkev,
petržel,
cibule,
celer,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
koření grilovací,
voda,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
kosti z králíka,
králík,
králík,
sůl,
bujón,
těstoviny torteliny,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (17)
Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.
A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat
Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
D.noc a pekny zajtrajši den
Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.
Ale nezelajte si ma,
Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...
majka:
25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku
No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete...
1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.
Pekný víkend
Vďaka za radu a poučenie