Plec plněná vajíčkem, špenátem a estragonem

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

600-800 g vepřové plece
200 g listového špenátu (čerstvý či mražený)
4 celá vařená vejce
sůl
pepř
estragon
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec si nakrájíme na 4 silnější plátky, které jemně naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se při pečení nekroutily.

  2. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme, posypeme estragonem, poklademe listovým špenátem a doprostřed vložíme vajíčko.

  3. Zamotáme do malé roládky a spíchneme špejlemi.

  4. Rozehřejeme si velký nepřilnavý pekáč, maso do něj vložíme a zprudka opečeme několik minut z každé strany. Poté podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a na velmi mírném ohni dusíme asi hodinu a čtvrt. Poté plotnu vypneme a necháme zavřené ještě klidně hodinku i dvě dojít. Podáváme nakrájené na plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plec plněná vajíčkem, špenátem a estragonem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty s estragonem plněná roláda se špenátem a vajickama plnena rolada s vajickama vepřová roláda se špenátem a vajickama roláda se špenátem a vajickem masová roláda se špenátem a vajicky plněné pečené plecko pečená plec plněná špenátem plecko plnene špenát dušené plecko s špenátem roláda z veproveho plecka plněná špenátem pečená vepřová plec plněná vajíčkem vařená vejce s estragonem plecko plněné špenátem roláda z plecka se špenátem a vajíčkem