Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 196 kJ / 286 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,45 g |
| Tuky | 0,36 g |
| Vláknina | 3,78 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 48,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi a pak přendejte.
Krok 2: Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Dáme šalotku, česnek a zázvor.
Krok 3: Lehce restujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - promícháváme. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu.
Krok 4: Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. Promícháme, přiklopíme a necháme dodělat.
Krok 5: Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do rizota asi 5 minut před koncem, jen aby se prohřálo. Promícháme a servírujeme.
Zveřejněno 27. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karibské rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzn8
Moje poznámka
Karibské rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzn8
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 27 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 56 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 4 hodinami
Tématické fráze:
rizoto v pomalém hrnci,
rizoto z pomalého hrnce,
rizoto arborio,
rizoto,
karibské recepty,
risoto z manga,
rizoto co do něho dát,
bezmasé recepty z ph,
mangove rizoto recept,
rizoto v ph,
ph dezerty,
mangové rizoto,
rizoto s mangem,
rizoto v pomalem hrnci recepty,
rizoto pomaly hrnec,
karibské risotto,
zeleninové rizoto v pomalém hrnci,
rizoto pomalý hrnec recepty,
ryzoto v pomalém hrnci,
recept na rizoto
Suroviny:
rýže arborio,
mango,
limetka,
cibule šalotka,
česnek,
zázvor,
kmín mletý,
koření nové koření,
koření oregáno,
vývar zeleninový,
víno bílé,
cukr třtinový,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (10)
O PH už tu řeč byla - dá se v něm připravovat vše včetně dezertů.
No pro mě je lepší dát vše do PH a mít 2 hodiny čas na nějakou další práci než stát 1/2 hodiny u sporáku a míchat a podlévat atd.