Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Jakmile se spojí maso, pivo a koření, lahodný výsledek je zaručen. Skočte pro krkovičku k řezníkovi a připravte si ji podle našeho receptu - s pivem a cibulí. Díky delšímu marinování se maso perfektně proleží a nasaje potřebné chutě.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 920 kJ / 1 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,79 g |
Tuky | 79,15 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 206 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 20,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením.
Krok 2: Vložíme do dózy s víkem a v lednici necháme maso 24 hodin marinovat.
Krok 3: Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného oleje zprudka opečeme z obou stran (z každé 3 minuty).
Krok 4: Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půl kolečka pokrájenou cibulí.
Krok 5: Vložíme maso a druhou cibuli taktéž pokrájenou na půl kolečka zasypeme maso.
Krok 6: Podlijeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem.
Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220 °C.
Krok 8: Pak odklopíme, podlijeme vodou a dopékáme na barvu.
Krok 9: Necháme zredukovat výpek.
Krok 10: Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.
Zveřejněno 6. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2y8
Moje poznámka
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2y8
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 12 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 12 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slovenská hrstková polévka
limosek před 11 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 3 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 8 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 9 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 10 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 11 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 12 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 12 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 12 hodinami
Tématické fráze:
krkovicka na pivu,
krkovice na pivu,
krkovička na pivu recept,
krkovice nejlepší recepty,
krkovička na cibuli recept,
krkovicka na pive,
krkovicka na cibuli,
krkovice na pive,
krkovice na cibuli,
krkovice pivu a na cibuli,
pečená krkovice na pivu,
nejlepší recepty z krkovice,
veprova krkovice na pivu,
krkovice na cibuli a pivu,
krkovice na cibuli a pive,
recepty krkovička na pivu,
krkovice marinovaná v pivu se štouchanymi brambory,
krkovicka s cibuli na pivu,
nalozena krkovice v pivu,
veprova krkovice na cernem pivu
Suroviny:
krkovice s kostí,
koření steakové,
olej,
cibule,
pivo světlé,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Tonja:
Neblahé paměti jsem si ten oný pořídil...
Od počátku jsem k tomu udělátku přistupoval předpojatě: jsem si říkal že se přece traduje, že do masa se nepíchá
Cosi jsem si tehdy nastudoval...
Párkrát jsem to na hovězím vyzkoušel bez jakéhokoli objektivního výsledku...
No, nakonec jsem ho zavrhl...
(Zdenda P. snad promine