Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové noky s jahodovým rozvarem

Sladké tvarohové noky, obalené ve směsi z perníku a ovesných lupínků, podávané s jahodovým rozvarem, jsou velice delikátní záležitostí. Jejich příjemná chuť vám zlepší den a vykouzlí úsměv na tváři.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 443 kJ /
1 062 kcal
Bílkoviny45,89 g
Tuky20,67 g
Vláknina9,31 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy168,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme těsto na noky. Smícháme tvaroh, vejce, krupici a sůl. Těsto necháme půl hodiny odležet. Krok 2: Na pánvičce nasucho opražíme ovesné lupínky, přidáme moučkový cukr a strouhaný perník. Krok 3: Jahody nakrájíme, dáme na pánev a zasypeme krystalovým cukrem. Přidáme vodu a necháme přijít do varu. Krok 4: Poté rozmícháme ve lžíci vody lžičku solamylu a přidáme do vařících se jahod. Omáčka se zahustí. Necháme probublat 2 minuty a nakonec přidáme 1 vymačkanou limetku. Krok 5: Po odležení těsta vaříme ve vroucí vodě noky, které děláme pomocí dvou lžiček. Vaříme zhruba 7 minut. Noky v kastrolku vyplavou na povrch. Krok 6: Nachystáme perníkovo-vločkovou směs a horké uvařené noky v ní obalujeme. Nakonec přidáme jahodový rozvar a můžeme podávat.

TIP: Jak upéct perník na strouhání

Zveřejněno 5. 6. 2015

Poznámka autorky hanahcotton

Můžeme jíst horké i studené, v těchto letních dnech vám bude asi více chutnat studená varianta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové noky s jahodovým rozvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GEYQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové noky s jahodovým rozvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GEYQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hanahcotton: ;-) Hani, to samozřejmě vím, jen neznám ty ovesné lupínky a myslela jsem, zda konkrétně ty lupínky lze nahradit opraženými vločkami.

Nadja:určitě ano....noky můžeš v podstatě obalit v čímkoli...třeba i ve skořicovém cukru...záleží na fantazii a chuti každého strávníka....určitě budou dobré třeba jen s mákem, nebo opraženou strouhankou :-)

:-p mňamka:-p:yes:

hanahcotton: děkuji - myslíš,že by šly nahradit nasucho opraženými vločkami?

Nadja:Omlouvám se špatně uvedený název - jsou to ovesné lupínky...fotku jsem přidala, v receptu opravila a kupuji ve zdravé výživě, nebo v Hrušce.:-K:-K

Bavlnko, vločkové lupínky neznám - můžeš, prosím, přidat fotku a typ, kde zakoupit?
:-p Tvarohové knedlíčky či nočky mám ráda.

Tématické fráze:
tvarohove noky s jahodami, tvarohove knedliky s jahodovym prelivem, tvarohové knedlíky s jahodovým, tvarohové noky, tvarohové nočky s jahodami, noky s jahodovym prelivem, tvarohove noky s ovocnym prelivem, tvarohové noky top recept, tvarohové nočky s jahodovým přelivem, tvarohové knedlíky s rozvarem, tvarohové noky s jahodami videorecept, tvarohove knedlicky s jahodovym prelivem, tvarohové knedlíčky nocky, noky s přelivem, lívanečky s jahodami a strouhaným tvarohem, noky s jahodami, bramborovo tvarohové noky, bramborové noky s jahodami, nočky s jahodovým přelivem, jogurtové noky

Suroviny:
tvaroh, vejce, krupice dětská, sůl, lupínky ovesné, perník strouhaný, cukr moučkový, jahody, cukr krystal, voda, solamyl, limetka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu