Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 228 názorů

592

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 92 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 636 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Kamilka:Ahoj kamilko, je mi 14 let a tento dort se mi podařil bez chyby, nevím čím to je, asi rukama. Recept je dobrý, kamilka asi moc ne-ee:))

    Odpovědět

  • AdelaFor AdelaFor

    Betty: pouze dno

    Odpovědět

  • Betty Betty(neregistrovaný)

    Tím pečícím papírem mám potáhnout celou formu nebo pouze dno???;-)

    Odpovědět

  • Bara Bara(neregistrovaná)

    chce to nechat dele tuhnout kdyz jsem ho zkusila rozkrojit po 15hodinach stale tekl a po asi 26hodinach uz byl super ted ho zkusim nechat dele pect a uvidim jestli bude tuhnuti rychlejsi jinak je moc dobry:yes:

    Odpovědět

  • duliska duliska(neregistrovaná)

    Zkoušela jsem recept už po druhý a nemůžu si stěžovat :) Jen jsem napodruhé přidala trochu pudinkového prášku (pro použití za studena), protože prvně mi krém hodně tekl, a povedlo se, teď je to tak, jak má být. Dávám :yes:

    Odpovědět

  • Barborka Barborka(neregistrovaná)

    Cheescake znám ze Skotska, baštili jsme ho tam snad každý den. Snad se mi povede alespoň z poloviny tak dobrý, jako jsme si dávali tam :)

    Odpovědět

  • AdelaFor AdelaFor

    Kamilka: já ho dělala z tučných tvarohů, možná je to taky tím a měla jsem v troubě kastrůlek s vodou aby bylo v troubě vlhko.

    Odpovědět

  • Kamilka Kamilka(neregistrovaná)

    Ten dortík se mi roztékal celý.Měla jsem ho tam 10 min. na vyšší teplotu a pak 20min. na 110°C a ještě jsem ho dopékala 10 min. navíc.Mascarpone se mi včera po rozkrájení roztékalo jak vodopád a celé.

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Tak dortík byl super. Jen přesně jak Kamila. Potřebovala bych, aby byl trošku "tužší" a to sem ho v troubě nechávala také o pět minut déle jak jsem se dočetla již v předchozích radách. Tak možná ještě déle. Ale jinak fakt super za použití mascarpone a ricoty.

    Odpovědět

  • AdelaFor AdelaFor

    Kamilka: já jsem taky neměla prostředek dopečený, ale stačilo nechat v troubě o 5-10minutek déle, hlavně to chce prstem zkusit, než vypnete troubu, psala jsem to i v předešlém komentáři. Chce to trochu citu a ne se přesně nechat unést receptem :-):-) příště to bude už na jedničku s hvězdičkou

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Kamilka: Mrzí mě to, ale podle komentářů se povedl již řadě kuchařů (i mně). Tak nevím, kde se stala chyba, ale rozumím tvému pocitu...:-(

    Odpovědět

  • Kamilka Kamilka(neregistrovaná)

    Tak dort jsem teď chtěla nakrájet,ale všechna náplň mi vytekla:-(.pokud vím, měla by pěkně držet pohromadě a být tuhá.Měla jsem to do práce,teď nám to zůstane doma a pouze tak na lžičku:-(:-//.Tento recept není dobrý,já mu dávám :no:.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc mě těší, že je recept tak často a úspěšně realizovaný.:-):-K

    Odpovědět

  • Kamilka Kamilka(neregistrovaná)

    Už ho peču,tak jsem na něho zvědavá.Dělám ho poprvé a do práce pro kolegy.Tak mi držte palečky.;-):-K

    Odpovědět

  • AdelaFor AdelaFor

    Markéta: Povede, je jednoduchý :-)

    Odpovědět

|< Předchozí 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo