Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 230 názorů

595

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 675 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Eliško :-), naopak, každá nová fotečka je vítaná... Už se na ni těším...:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    eliško, věřím, že Eliza nebude mít nic proti přidání fotky....jen ji sem vlož a pochlub se, musíš být šikula, když chválí i mamka ;-) - předtím se ale musíš zaregistrovat, neregistrovaní vkládat nemohou ;-)

    Odpovědět

  • eliška eliška(neregistrovaná)

    Ájo - já to dělala z normálního tučného tvarohu a je super, jo ještě jsem tam hodila takovou tu malou kostku Lučiny..

    Odpovědět

  • eliška eliška(neregistrovaná)

    Tak jsem ho udělala a je úúúúúúúúúžasnej :-)) Mamka dodala - LUXUSNÍ :-D!!!

    Ráda bych vám ukázala fotku, ale asik to tu nejde co?

    Odpovědět

  • Aja Aja(neregistrovaná)

    Vám to vážně podle toho receptu šlo? :-S Zkusila jsem dort upéct přesně podle návodu, ale byl neuvěřitelně přeslazený a i se rozjížděl, jak byl trochu řídký. Dělala jsem něco špatně nebo je v receptu nějaký fígl, který mi unikl? Použité sýry: 200 g Lučiny, zbytek termizovaný smetanový sýr Duko rodinka. Dort mi taky moc chutná a chtěla bych si ho připravit sama, tak díky za rady!:-)

    Odpovědět

  • Romajz Romajz

    Výborný!!!!Dneska jsem ho pekla, neodolala jsem a už jsem ho zkusila:-8 Recept srozumitelný , přitom mnohem lehčí, než ostatní,co jsem četla. Už se těším na zítra, jaký bude, až se uleží v ledničce. A to jsem masožravec:-)Máš další plusík z Orlové.;-)

    Odpovědět

  • Romajz Romajz(neregistrovaný)

    Koláč je výborný, přitom mnohem lehčí, než jiné recepty, co jsem na přípravu tohoto moučníku četla. Nevydržela jsem a už se dneska ochutnala, výýýýýýborný:-8 A to jsem zvědavá, jak bude chutnat zítra, až se uleží.:-)

    Odpovědět

  • Tana K Tana K

    Cheesecake, mňam!:-D Ten já tedy můžu a hlavně čokoládový. Zkuste do sýrové hmoty přidat rozpuštěnou čokoládu, to je pak mana.:-) Je to sice hutné a stačí kousek, ale kdo by občas nehřešil.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Merylas, měla jsem na mysli Tvoje "Šneky z kuřecího masa"... dokonalé! Osvědčené na valentýnskou večeři :-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Haničko, vždyť já jsem to tak i pochopila a popravdě mě to potěšilo...:-) - nevyznělo to blbě, vyznělo to tak, jak mělo (jakože se Ti moje obrázky standardně líbí...:-) ), takže je vše v pořádku :-):-)
    A Merylas, Ty mě nezlob...:-)), jo?? Vždyť Tvůj recept s kuřecími špízy byl tím impulsem, který mě tady ukotvil...:-p Tehdy jsem nefotila, ale já to napravím...:-!

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Elííí, jé to mě mrzí, že to tak blbě vyznělo;-(já jsem tím jenom chtěla říct, že máš tak perfektní fotky jako profík, že od tebe se ani jiné nedají čekat...:-) a zrovna tahle, ten dortík je jak k nakousnutí, jen po něm natáhnout ruku......takže bodík a šup do oblíbených:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, Ty mě nezlob!........:-8:-8:-8 Fotky mám normální a recepty běžné, vařím tak nějak lidově a obyčejně! Vařím často a vařím ráda :-D a pochvala potěší každého, bych řekla ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Doufám, že to vyznělo jako nadsázka, protože to nadsázka byla :-!:-)):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Merylásku, díky, díky...:-):-).
    Pochvala od autorky tolika krásných fotografií a úžasných receptů prostě musí potěšit každého :-8. Tuhle mi tu někdo (myslím Hanička Pu) psal, že moje fotky už ani nehodnotí (jakože jsou asi hezké všechny nebo tak nějak...:-8), ale tím mě moc nepotěšil, já totiž pochvalu slyším ráda...:-D:-D Každý to nepřizná... já jo...:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ještě jsem zapomněla dodat - krém dortíku na obrázku je udělaný z 250 g tučného tvarohu, 250 g ricotty a 100 g gervais. Ale myslím, že i jiné kombinace se vyvedou stejně dobře... Nejraději bych použila žervé nebo lučinu s pomazánkovým máslem nebo mascarpone, ale nějak nebylo k dispozici...:-);-)

    Odpovědět

1 5 9 12 13 14 15 16

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo