Cheesecake

Eliza Kuchařka: Eliza

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 236 názorů

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 102 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • vysmata.kata vysmata.kata

    vyborné, měla jsem strach že se mi nepovede ale byl výborný. Všichni se jen olizují.:yes: :-p

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Elishko, děkuji za pěknou fotečku a jsem ráda, že jsi se výběrem receptu nezklamala a dortík se ti tak krásně povedl :-) Dávám si záležet na tom, aby se podle mých receptů dalo uvařit stejně tak, jako jsem podle nich uvařila já, takže mě tvoje reakce těší...:-K

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Naštěstí se koukáním na fotografie takové bašty nepřibírá:-D:-D.Supr!posílám bodík a ukládám

    Odpovědět

  • elishka elishka

    A je tam :-))

    Odpovědět

  • eliška eliška(neregistrovaná)

    ok, tak já se zaregistruju a hned to sem dám :):-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Eliško :-), naopak, každá nová fotečka je vítaná... Už se na ni těším...:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    eliško, věřím, že Eliza nebude mít nic proti přidání fotky....jen ji sem vlož a pochlub se, musíš být šikula, když chválí i mamka ;-) - předtím se ale musíš zaregistrovat, neregistrovaní vkládat nemohou ;-)

    Odpovědět

  • eliška eliška(neregistrovaná)

    Ájo - já to dělala z normálního tučného tvarohu a je super, jo ještě jsem tam hodila takovou tu malou kostku Lučiny..

    Odpovědět

  • eliška eliška(neregistrovaná)

    Tak jsem ho udělala a je úúúúúúúúúžasnej :-)) Mamka dodala - LUXUSNÍ :-D!!!

    Ráda bych vám ukázala fotku, ale asik to tu nejde co?

    Odpovědět

  • Aja Aja(neregistrovaná)

    Vám to vážně podle toho receptu šlo? :-S Zkusila jsem dort upéct přesně podle návodu, ale byl neuvěřitelně přeslazený a i se rozjížděl, jak byl trochu řídký. Dělala jsem něco špatně nebo je v receptu nějaký fígl, který mi unikl? Použité sýry: 200 g Lučiny, zbytek termizovaný smetanový sýr Duko rodinka. Dort mi taky moc chutná a chtěla bych si ho připravit sama, tak díky za rady!:-)

    Odpovědět

  • Romajz Romajz

    Výborný!!!!Dneska jsem ho pekla, neodolala jsem a už jsem ho zkusila:-8 Recept srozumitelný , přitom mnohem lehčí, než ostatní,co jsem četla. Už se těším na zítra, jaký bude, až se uleží v ledničce. A to jsem masožravec:-)Máš další plusík z Orlové.;-)

    Odpovědět

  • Romajz Romajz(neregistrovaný)

    Koláč je výborný, přitom mnohem lehčí, než jiné recepty, co jsem na přípravu tohoto moučníku četla. Nevydržela jsem a už se dneska ochutnala, výýýýýýborný:-8 A to jsem zvědavá, jak bude chutnat zítra, až se uleží.:-)

    Odpovědět

  • Tana K Tana K

    Cheesecake, mňam!:-D Ten já tedy můžu a hlavně čokoládový. Zkuste do sýrové hmoty přidat rozpuštěnou čokoládu, to je pak mana.:-) Je to sice hutné a stačí kousek, ale kdo by občas nehřešil.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Merylas, měla jsem na mysli Tvoje "Šneky z kuřecího masa"... dokonalé! Osvědčené na valentýnskou večeři :-p:-p

    Odpovědět

1 5 9 12 13 14 15 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept chease cake recept cheescake top recepty chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse cheesecake z mascarpone recept cheescake nejlepší cheesecake nepečený cheesecake recept originál mascarpone

Zapomněl/a jsem heslo