Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 230 názorů

594

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 94 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 666 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Merylas Merylas

    Eli :yes: :-p Jedeš pořád hezky :-D Chválím hromadně všechny recepty a fotky ;-):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Maris, podle tohoto návodu se Ti povede stejně dobře...:-) Takže, až se odhodláš, přeji dobrou chuť!! ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Na cheesecake se chystám už pěkně dlouho, ale ještě jsem ho nerealizovala. Když vidím ten Tvůj krásný,tak mě to určitě donutí brzy udělat. Moc se Ti povedl, máš ode mě bodík;-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, děkuji za pochvalu i bodíček :-). Ten postup je v podstatě dílem Jany Zatloukalové z Apetitu, podle ní jsem cheesecake dělala a její návod jsem jen zkrátila a lehounce přeformulovala tak, jak jsem dortík připravovala:-). Takže díky patří vlastně jí... Hlavně i proto, že recept opravdu funguje a moučník je ohromně lehounký, chutný a jedlý. Takzvaně: "dobrůtečka" k nedělní kávičce :-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, to je nádhera!!! Ten postup je tak dobrý a srozumitelný, že je dokonce i pro mne!:-)):-D:-)) Mám ráda tyhle zákusky, jsou velice vděčné;-) Máš plusík z Orlové.;-)

    Odpovědět

1 5 9 12 14 15 16

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo