Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 235 názorů

5101

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 101 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 076 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • HankaPu HankaPu

    Elííí, jé to mě mrzí, že to tak blbě vyznělo;-(já jsem tím jenom chtěla říct, že máš tak perfektní fotky jako profík, že od tebe se ani jiné nedají čekat...:-) a zrovna tahle, ten dortík je jak k nakousnutí, jen po něm natáhnout ruku......takže bodík a šup do oblíbených:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, Ty mě nezlob!........:-8:-8:-8 Fotky mám normální a recepty běžné, vařím tak nějak lidově a obyčejně! Vařím často a vařím ráda :-D a pochvala potěší každého, bych řekla ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Doufám, že to vyznělo jako nadsázka, protože to nadsázka byla :-!:-)):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Merylásku, díky, díky...:-):-).
    Pochvala od autorky tolika krásných fotografií a úžasných receptů prostě musí potěšit každého :-8. Tuhle mi tu někdo (myslím Hanička Pu) psal, že moje fotky už ani nehodnotí (jakože jsou asi hezké všechny nebo tak nějak...:-8), ale tím mě moc nepotěšil, já totiž pochvalu slyším ráda...:-D:-D Každý to nepřizná... já jo...:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ještě jsem zapomněla dodat - krém dortíku na obrázku je udělaný z 250 g tučného tvarohu, 250 g ricotty a 100 g gervais. Ale myslím, že i jiné kombinace se vyvedou stejně dobře... Nejraději bych použila žervé nebo lučinu s pomazánkovým máslem nebo mascarpone, ale nějak nebylo k dispozici...:-);-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli :yes: :-p Jedeš pořád hezky :-D Chválím hromadně všechny recepty a fotky ;-):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Maris, podle tohoto návodu se Ti povede stejně dobře...:-) Takže, až se odhodláš, přeji dobrou chuť!! ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Na cheesecake se chystám už pěkně dlouho, ale ještě jsem ho nerealizovala. Když vidím ten Tvůj krásný,tak mě to určitě donutí brzy udělat. Moc se Ti povedl, máš ode mě bodík;-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, děkuji za pochvalu i bodíček :-). Ten postup je v podstatě dílem Jany Zatloukalové z Apetitu, podle ní jsem cheesecake dělala a její návod jsem jen zkrátila a lehounce přeformulovala tak, jak jsem dortík připravovala:-). Takže díky patří vlastně jí... Hlavně i proto, že recept opravdu funguje a moučník je ohromně lehounký, chutný a jedlý. Takzvaně: "dobrůtečka" k nedělní kávičce :-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Eli, to je nádhera!!! Ten postup je tak dobrý a srozumitelný, že je dokonce i pro mne!:-)):-D:-)) Mám ráda tyhle zákusky, jsou velice vděčné;-) Máš plusík z Orlové.;-)

    Odpovědět

1 5 9 12 14 15 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake recept chesse cake chease cake recept top recepty cheescake chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse recept cheescake cheesecake z mascarpone nejlepší cheesecake pravý cheesecake recept

Zapomněl/a jsem heslo