Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake

I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.

Hodnocení receptu je 5,0 (142×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

29. 3. 2009 15:54

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie21 005 kJ / 5 020 kcal
Bílkoviny118,60 g
Tuky284,51 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,81 g
Sacharidy493,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tereza

18. 10. 2015 10:30

Cheesecake se mne a mamce moc povedl.Tesim se az ho rozkrojime.:-))

Evik

10. 10. 2015 22:31

tak ja som ho robila na oslavu narodenin a bol uzasny... davala som 200g ricota, 250g mascarpone, 80g zerve, 100g lucina a pridala som aj na parou rozpustenu tabulku horkej a tabulku mliecnej cokolady.... cukru som dala 160g ale keby bolo o trosku menej tak by to vobec nevadilo, piekla som 10min na 200°C a pak asi 35min na 120°C pod kolac som dala aj plech s vodou a po dopeceni nechala chladnut s pootvorenymi dvierkami rury a cez noc v chladnicke, kolacik vobec netiekol z coho som mala obavy, skvely recept doporucujem :yes::yes::yes:

Šárka

29. 9. 2015 19:13

Jdu dělat už podruhé, prvně byl trochu tekutý, tak ho tam tentokrát nechám o něco déle, navíc jsem do krému přidala skořici, tak jsem zvědavá, jaký bude :-) už se moc těším, až nakrojím :-)) vynikající recept :yes:

Ajulka

20. 8. 2015 14:03

Dělal jsem jej už hodně krát vždy se povedl. Příteli moc chutná. Bude mít narozeniny tak mu ho zase upeču. :-))

Michal V.

27. 7. 2015 15:42

Skvělý recept na chutný cheesecake, jen jsem musel zásadně upravit dobu pečení, protože s mascarpone je 3O minut pečení málo, byl polotekutý. Po prodloužení doby pečení na 60 minut a úpravy teploty na 140°C po celou dobu pečení, byl výsledný cheesecake jako z italské kavárny. Ještě jsem upravil množství cukru na 150g, protože náplň byla dle receptu příliš sladká.

Melisa

26. 7. 2015 19:50

Jo! Jen místo té smetany nakonec jsme si udělali takovou červenou omáčku z džemu + na to přijde máta, chce to něco barevného. :-) Tedy, jestli nám to celé nevyteče z formy...

Melisa

26. 7. 2015 19:48

Už se peče, poprvé, tak jsme trochu vylekaní, jestli ztuhne. Máme ho z mascarpone a zakysanky, moc na ty lučinové a pomazánkomáslové náhražky nejsme. Sušenky máme nějaké anglické, jaké používáte vy? A jestli se podaří, příště uberu cukru.:-)

miriko10 miriko10

30. 6. 2015 17:02

Upečeno a vložena fotka. Základ Bebe dobré ráno kakaové (bylo třeba zlikvidovat zásoby) a náplň 0,5 kg selského (hrudkovitého) tvarohu + pomazánkové máslo. Dala jsem necelých 200g cukru a jen 3 vejce. Výsledek luxusní. Za mě lepší než s Philadephií. Udělám opět. Skvělý recept:-p

kacinecka

25. 6. 2015 17:10

Eliza, dovolila jsem si taky přihodit fotku, jestli to nevadí :) Nejsem bůhvíjakej fotograf, příště to zkusím líp ;) Tvým fotkám se ale asi těžko vyrovnám :yes:

kacinecka

25. 6. 2015 17:04

Táááák, dítě má za sebou první rok ve školce a já si řekla, že hrníčků a bonboniér a kytiček a volovinek učitelky dostanou dost, tak že jim na zítra upeču tohleto... Nedělala jsem ho skoro půl roku, tak jsem zvědavá, jestli se mi povede tak, jako vždycky podle tohoto receptu :-D Jen se obávám, že budu muset udělat dva, bo doma by mě asi zahlušili, kdybych jim tohle taky nedopřála :-p

Iwis

18. 6. 2015 13:31

Irule: Moc moc děkuji za rady a tipy!! Navečer se do něj pustím, tak dám pak vědět jak se mi povedl a jaký jsem sklidila úspěch :-)

Irule Irule

18. 6. 2015 10:19

Iwis: jo a náplň jsem měla z mascarpone, tučného tvarohu a pomazánkového másla ;-)

Irule Irule

18. 6. 2015 10:18

Iwis: já jsem to vše dělala ručním šlehačem a bylo to v pohodě. Jen jsem poprvé měla strach, že to není dostatečně upečené, ale jen se to zdá, tak se toho nelekněte ;-) Jinak jsem měla postup stejný, jen toho cukru jsem na radu švagrové dala polovinu. Dort byl moc dobrý :-p Tak ať se vám povede :yes::-K

Iwis

18. 6. 2015 09:53

Irule: Děkuji ti moc :-K budu ho právě péct známé k narozeninám,první pokus,tak snad se vyvede,jen jsem se bála aby to právě nebylo nízké. Ještě se zeptám, ty vejce tedy jen vmíchat?zašlehat je tam nemůžu,když už budu v tom?Mám strach abych je tam vmíchala pořádně....

Irule Irule

18. 6. 2015 09:41

Iwis: já mám průměr 26cm nebo 28cm (nejsem si jistá) a bylo to dost vysoké, myslím, že to bude v pohodě. Jen cukru jsem dala polovinu a myslím, že to bylo akorád. Ale to je spíš o chuti ;-)

1 2 3 4 5 6 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse cheescake recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept cheesecake s mascarpone chease cake recept chesecake chessecake top recepty chiskake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake cheesecake z mascarpone recepty chesse recept cheescake nejlepší cheesecake

Suroviny: sušenky bebe, máslo, máslo, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, šťáva citronová, vejce, žloutek, smetana zakysaná, smetana zakysaná, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G