Cheesecake

Eliza Kuchařka: Eliza

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 236 názorů

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 102 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Irule Irule

    Iwis: já mám průměr 26cm nebo 28cm (nejsem si jistá) a bylo to dost vysoké, myslím, že to bude v pohodě. Jen cukru jsem dala polovinu a myslím, že to bylo akorád. Ale to je spíš o chuti ;-)

    Odpovědět

  • Iwis Iwis(neregistrovaný)

    Dnes budu dort péct, vše nakoupené, rozhodla jsem se pro mascarpone a riccotu. Jen se chce zeptat,v jak velké formě dort pečete?Mám doma jen o průměru 28 cm,nebude dort moc nízký??? Děkuji moc za odpovědi :-K

    Odpovědět

  • Sofii_21 Sofii_21

    NAPROSTO FANTASTICKÝ!!!!!!!! ÚŽASNÝ RECEPT, SIC TROCHU DRAŽŠÍ, ALE I PŘESTO FAMÓZNÍ!!!:-K:-K:-K:-K:-K:-):-):-8:yes:

    Odpovědět

  • Karol Karol(neregistrovaný)

    Úžasný recept, všem doporučuji. Dělala jsem jej příteli za státnice:-)akorát jsem místo druhé smetany pokladla jahody na celý dortík a zalila želé :-)určitě zkuste :yes:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Děkuji za vynikající recept, cheesecake se náramně povedl a ani jsme nevydrželi s odležením do druhého dne, je opravdu vynikající a jednoduchý na přípravu :yes:
    Po přečtení komentáře Ivky jsem dala jen 3 vejce a pouze 150g moučkového cukru a opravdu to stačí. Pekla jsem 200st. po dobu 10ti minut, poté na 120-13st. 30 minut.
    Doporučuji všem :-))

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    já dělala přesně podle receptu, vypadalo to krásně, ale po upečení prostředek žlutý , protože se do něj dávaly vejce, což je pochopitelné, takže se to vůbec nepodobá obrázku. Navíc, dělala jsem přesně podle návodu a dnes po rozkrojení uprostřed nedopečený a celý se mi roztekl ;-(. Sem z toho celá nešťastná, dělám přesně podle návodu, a vůbec se nepovedl a obrázku se nepodobá. Takže za mě nedoporučuji. :no:

    Odpovědět

  • evík evík

    Včera jsem dělala tuto dobrůtku. Skutečně je to v ý b o r n é.
    Dala jsem 500 g mascarpone, 100 g tučného tvarohu, ostatní podle receptu.
    Všem moc doporučuji.
    Eli a tobě děkuji za lahodu.
    Posílám zasloužený bodík.:yes::yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Tereza:Já ještě přidávám rum,2-3 lžíce do sušenek a stejně i do krému.Nakonec po upečení navrch dávám višně v rumu,které si sama nakládám.To pak cheesecake nemá chybu a pak je jedno,jestli se tam dají pomazánková másla,kysané smetany nebo tvaroh.Už to jinak dělat nebudu:-)

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    Měla jsem strach riskovat a dělat ho z lučiny, tvarohu atd, když jsem ho hned dělala jako dárek k narozeninám. Dělala jsem ho poprvé a po přečtení všech komentářů a prozkoumání i dalších receptů jsem ho udělala z:
    4x philadelphia, 1x pomazánkové máslo Pilos a 1x zakysaná smetana.
    I když je náplně více, dodržela jsem počet vajec, cukru jsem dala 125g a sneslo by to asi i 100g. Ale tato varianta mi moc chutnala i přes vyšší pořizovací cenu sýru philadelphia, vyjde stále o hodně levněji než kupovaný. :)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Vynikající..dělám jen tento recept,je to lahůdka ze všech nejlepší..kam se hrabou cukrárny :-D celá moje rodina se po něm může utlouct :-K:-*:-p

    Odpovědět

  • Janinka Janinka(neregistrovaná)

    Pecu od zacatku jen podle tohohle receptu a vzdy se povedl! Rodina ho zboznuje :) misto kysane smetany pred pecenim do syrove hmoty uz v pekacku spiralove naliju syrup z mrazeneho ovoce a vody s cukrem svareneho predem v hustou hmotu a zapecu i s tim,je to krasny a ta vune...:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Dobrý den, :-) desert jsem akorát dokončila, už stydne v troubě. Chtěla bych se akorát zeptat, vajíčka opravdu jen vmýcháváte, nebo je vyšleháte? A je desert tužší hned po vyndání z trouby, nebo více ztuhne až v lednici? Předem moc děkuji. Terka

    Odpovědět

  • Evitta Evitta(neregistrovaná)

    Eli, dělala jsem poprvé a přidávám se ke všem ostatním s chválou. Použila jsem jak sýr Philadelphia, tak i mascarpone, riccotu a Lučinu. Díky moc za skvělý recept!!!

    Odpovědět

  • Ivka Ivka(neregistrovaná)

    Tento dortík peču už po několikáté, pěji jen samou chválu. Našemu taťkovi velmi chutná, tak mu ho právě dělám k svátku. Místo vanilínového cukru je dobré dát skutečně vanilkový cukr nebo vanilku, dělám jen ze tří celých vajec a cukru dávám 150 g a bohatě to stačí.Peču na 200st na deset minut a pak na 120-130 asi půl hodiny. Vynikající recept, děkuji.:-K:yes:

    Odpovědět

  • verisek0902 verisek0902

    Dělala jsem ho nedávno a celý jsem ho sama snědla :-8 , měla jsem strach že se mi nepovede a rozteče se mi, ale krém byl pěkně tuhý :yes: použila jsem tučný a polotučný tvaroh ve vaničce na to zmíněnou zakysku a maliny. Pekla jsem ho na doporučení o 10 minut déle. Jinak příště zkusím do toho dát polovinu mascarpone :-p jo a trochu méně cukru.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 9 12 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept chease cake recept cheescake top recepty chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse cheesecake z mascarpone recept cheescake nejlepší cheesecake nepečený cheesecake recept originál mascarpone

Zapomněl/a jsem heslo