Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 230 názorů

595

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 675 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • evík evík

    Včera jsem dělala tuto dobrůtku. Skutečně je to v ý b o r n é.
    Dala jsem 500 g mascarpone, 100 g tučného tvarohu, ostatní podle receptu.
    Všem moc doporučuji.
    Eli a tobě děkuji za lahodu.
    Posílám zasloužený bodík.:yes::yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Tereza:Já ještě přidávám rum,2-3 lžíce do sušenek a stejně i do krému.Nakonec po upečení navrch dávám višně v rumu,které si sama nakládám.To pak cheesecake nemá chybu a pak je jedno,jestli se tam dají pomazánková másla,kysané smetany nebo tvaroh.Už to jinak dělat nebudu:-)

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    Měla jsem strach riskovat a dělat ho z lučiny, tvarohu atd, když jsem ho hned dělala jako dárek k narozeninám. Dělala jsem ho poprvé a po přečtení všech komentářů a prozkoumání i dalších receptů jsem ho udělala z:
    4x philadelphia, 1x pomazánkové máslo Pilos a 1x zakysaná smetana.
    I když je náplně více, dodržela jsem počet vajec, cukru jsem dala 125g a sneslo by to asi i 100g. Ale tato varianta mi moc chutnala i přes vyšší pořizovací cenu sýru philadelphia, vyjde stále o hodně levněji než kupovaný. :)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Vynikající..dělám jen tento recept,je to lahůdka ze všech nejlepší..kam se hrabou cukrárny :-D celá moje rodina se po něm může utlouct :-K:-*:-p

    Odpovědět

  • Janinka Janinka(neregistrovaná)

    Pecu od zacatku jen podle tohohle receptu a vzdy se povedl! Rodina ho zboznuje :) misto kysane smetany pred pecenim do syrove hmoty uz v pekacku spiralove naliju syrup z mrazeneho ovoce a vody s cukrem svareneho predem v hustou hmotu a zapecu i s tim,je to krasny a ta vune...:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Dobrý den, :-) desert jsem akorát dokončila, už stydne v troubě. Chtěla bych se akorát zeptat, vajíčka opravdu jen vmýcháváte, nebo je vyšleháte? A je desert tužší hned po vyndání z trouby, nebo více ztuhne až v lednici? Předem moc děkuji. Terka

    Odpovědět

  • Evitta Evitta(neregistrovaná)

    Eli, dělala jsem poprvé a přidávám se ke všem ostatním s chválou. Použila jsem jak sýr Philadelphia, tak i mascarpone, riccotu a Lučinu. Díky moc za skvělý recept!!!

    Odpovědět

  • Ivka Ivka(neregistrovaná)

    Tento dortík peču už po několikáté, pěji jen samou chválu. Našemu taťkovi velmi chutná, tak mu ho právě dělám k svátku. Místo vanilínového cukru je dobré dát skutečně vanilkový cukr nebo vanilku, dělám jen ze tří celých vajec a cukru dávám 150 g a bohatě to stačí.Peču na 200st na deset minut a pak na 120-130 asi půl hodiny. Vynikající recept, děkuji.:-K:yes:

    Odpovědět

  • verisek0902 verisek0902

    Dělala jsem ho nedávno a celý jsem ho sama snědla :-8 , měla jsem strach že se mi nepovede a rozteče se mi, ale krém byl pěkně tuhý :yes: použila jsem tučný a polotučný tvaroh ve vaničce na to zmíněnou zakysku a maliny. Pekla jsem ho na doporučení o 10 minut déle. Jinak příště zkusím do toho dát polovinu mascarpone :-p jo a trochu méně cukru.

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    POVEDL SE! Děkuju zakladatelce.Super, těším se, až přijde rodinka a spapká mi ho :-)

    Odpovědět

  • martin martin(neregistrovaný)

    nejlepsi cheesecake je z philadephia syru, uplne jinej level ze sech se na to hodi ejvice...bohuzel u nas je silene drahej

    Odpovědět

  • Kateřina Červenková Kateřina Červenková(neregistrovaný)

    VYNIKAJÍCÍ,vyzkoušela jsem těchto dortíku mnoho ale tento naprosto překonal mé očekávání:-p výborny DĚKUJI;-);-)

    Odpovědět

  • Eva Pospíšková Eva Pospíšková(neregistrovaný)

    Skvělý, jednoduchý recept, pekla jsem ho už víckrát a je opravdu vynikající :yes:

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Včera jsem dělala cheesecake poprvé a podle tohoto receptu, postupovala jsem přesně podle návodu a moučník se mi nepodařil.:-( :-//

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Lenka:ak máš roztváraciu formu, na dno zacvaknúť ten papier, aby trčal dokola von. Boky vytrieť dosť na hrubo maslom, ja vytriem aj to dno, pre istotu...:-))

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 9 12 16

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo