Cheesecake

Eliza Kuchařka: Eliza

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 236 názorů

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 102 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Neřeknu Volalová Neřeknu Volalová(neregistrovaný)

    Chessecake je moc dobrý ale zatím jsem měla jen kupovaný. Zítra upečeme s maminkou a doufejme že se povede :))

    Odpovědět

  • Adéla Adéla(neregistrovaná)

    Perfektní recept... Už jsem pekla dvakrát, navrch vždy přidám nějaké ovoce a zaleju želatinou a dortík je jak z kavárniček apod. Naprostá bomba :yes:;-)

    Odpovědět

  • Vladimír Lisý Vladimír Lisý(neregistrovaný)

    Musím pochválit autorku za recept :yes: ;-). Já jsem s přítelkyní dělal pouze z ricotty v plynové troubě, bohužel tam nevidíme na kolik stupňů se to dělalo ale 30 minut bylo málo a cheesecake nebyl tuhý tak jsme to dali péct na ještě dalších 20 minut a cheesecake bez problému ztuhl ;-). Takže pro ty kterým cheesecake neztuhl doporučuji ho dát do trouby o něco déle a dopéct.

    Odpovědět

  • vampirekx vampirekx(neregistrovaný)

    Vynikajici:)..delam z kila tvarohu,a je opravdu skvely!!!..kde se hrabou kupovane dorty z cukrarny....:-K:-phttp://www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Už je v troubě :-8 tak doufám se povede na jedničku! :-)) Díky za recept ;-)

    Odpovědět

  • wercula wercula

    Zdravím,
    opravdu skvělý receptík, koláč netekl, jak jsem se obávala a druhý den po koláči jako by se zem slehla.:-)

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Tento týden v Tesco v akci Ricotta :-)......

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Dobrý den, moc se těším na chessecake. Vidím že má samé kladné ohlasy. Ve čtvrtek ho upeču aby byl na pátek, na Valentýna, k sežrání :) Tip: tento týden je v Lidlu ve slevě mascarpone!! ;-)

    Odpovědět

  • Lucinka Lucinka(neregistrovaná)

    Tohle je opravdu famózní recept!! Pekla jsem už několikrát, každý komu jsem dala ochutnat si dort nemohl vynachválit. Výborné jako dezert ke kávě. DOPORUČUJI!!:yes:

    Odpovědět

  • klara_rl4 klara_rl4

    Dnes jsem pekla a muzu rict, ze super :) urcite nedelam naposledy..:-)

    Odpovědět

  • Katyc Katyc

    Peče se v troubě, tak snad to bude mňamka jak píší ostatní :) Házim bodík:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ivana (neregistrovaný)

    Ahoj všichni,já jsem pekla cheesecake podle receptu autorky z Austrálie,taky sušenky bebe čokoládové na dno,používám se sníženým obsahem cukru,pak rozmíchám mascarpone nebo pomazán.máslo,nějaký tavený sýr,třeba Buko,kysanou smetanu,používám 8%,fruktózu,aby to mohl jíst i můj muž,diabetik,citron.šťávu,rozšlehám,přidám 3 celé vejce,znova rozšlehám,peču v dort.formě ve vodní lázni 30 min,při 16o stupních,vždy se mi povedl a nikdy netekl.:-):-)

    Odpovědět

  • Divokejaryn Divokejaryn(neregistrovaný)

    Recept vyborny,jako syr jsem pouzil tvaroh a je to vyborne.doporucuji pouzit tmave susenky,cheesecake ma pak takovy OREO nadech:yes:

    Odpovědět

  • kacinecka kacinecka(neregistrovaná)

    Pavla K.: úplně nejlepší jsou Lotus sušky :)

    Odpovědět

  • kacinecka kacinecka(neregistrovaná)

    Mooooooc dobrej recept, co do postupu (snadnej) i co do surovin (dostupný) :) Už jsem parkrát odzkoušela a ani jednou jsem nestihla okoštovat :) Dikec :) :yes:

    Odpovědět

1 4 5 6 7 8 9 12 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept chease cake recept cheescake top recepty chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse cheesecake z mascarpone recept cheescake nejlepší cheesecake nepečený cheesecake recept originál mascarpone

Zapomněl/a jsem heslo