Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 228 názorů

589

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 89 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 475 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Lucinka Lucinka(neregistrovaná)

    Tohle je opravdu famózní recept!! Pekla jsem už několikrát, každý komu jsem dala ochutnat si dort nemohl vynachválit. Výborné jako dezert ke kávě. DOPORUČUJI!!:yes:

    Odpovědět

  • klara_rl4 klara_rl4

    Dnes jsem pekla a muzu rict, ze super :) urcite nedelam naposledy..:-)

    Odpovědět

  • Katyc Katyc

    Peče se v troubě, tak snad to bude mňamka jak píší ostatní :) Házim bodík:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ivana (neregistrovaný)

    Ahoj všichni,já jsem pekla cheesecake podle receptu autorky z Austrálie,taky sušenky bebe čokoládové na dno,používám se sníženým obsahem cukru,pak rozmíchám mascarpone nebo pomazán.máslo,nějaký tavený sýr,třeba Buko,kysanou smetanu,používám 8%,fruktózu,aby to mohl jíst i můj muž,diabetik,citron.šťávu,rozšlehám,přidám 3 celé vejce,znova rozšlehám,peču v dort.formě ve vodní lázni 30 min,při 16o stupních,vždy se mi povedl a nikdy netekl.:-):-)

    Odpovědět

  • Divokejaryn Divokejaryn(neregistrovaný)

    Recept vyborny,jako syr jsem pouzil tvaroh a je to vyborne.doporucuji pouzit tmave susenky,cheesecake ma pak takovy OREO nadech:yes:

    Odpovědět

  • kacinecka kacinecka(neregistrovaná)

    Pavla K.: úplně nejlepší jsou Lotus sušky :)

    Odpovědět

  • kacinecka kacinecka(neregistrovaná)

    Mooooooc dobrej recept, co do postupu (snadnej) i co do surovin (dostupný) :) Už jsem parkrát odzkoušela a ani jednou jsem nestihla okoštovat :) Dikec :) :yes:

    Odpovědět

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Dobry den,chtela jsem se zeptat,zda je nutne vytrit formu maslem,kdyz je tam pecici papir? dekuji za odpoved

    Odpovědět

  • veruska11 veruska11

    Tento recept jsem právě zkoušela a je vynikající. Dala jsem pouze 3 vejce, jen jsem musela prodloužit dobu pečení. Pekla jsem 15min. na 230°C a poté 30min. na 150°C. Ale výsledek opravdu vynikající. Nemohu si stěžovat.

    Odpovědět

  • Pavla K. Pavla K.(neregistrovaný)

    Místo sušenek BeBe dávám radši Esíčka nebo Koka. Je to ještě lepší ;-)

    Odpovědět

  • Petra V. Petra V.(neregistrovaný)

    Do sušenek a másla přidávám i skořici (pro vůni) a místo sýra dávám obyčejné pomazánkové máslo a vždycky se po dortu zapráší ;-)

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    Tak už se mi dodělává v troubě :)Těším se! Jen jsem tam dala přímo ten sýr, co tam údajně patří, ten philadelphia, tak snad to nevadí... Už se těším, až ho nakrojím a ochutnám :D

    Odpovědět

  • katka katka (neregistrovaný)

    super skusilasem ho a byl mnamomozní díky za recept :-):-)):yes::-p;-):-)):-D

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Lendula Lendula(neregistrovaná)

    Tak dnes jsem pekla, tak jsem zvědavá :) Nyní mi chladne při otevřené troubě, ale když jsem troubu vypínala, tak se ta náplň ještě celkem dost třásla..:-O Takže doufám, že po ztuhnutí to bude ok. :) Už se mi zbíhají na něj sliny, neví nevím, zda dort vydrží 24h v lednici bez nakrojení :D

    Odpovědět

|< Předchozí 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo