Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 226 názorů

Recept si zatím oblíbilo 84 kuchařů
584

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 84 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 326 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Pekl jsem ho jako amater (prvni buchta v zivote) a vyslo to naprosto famozne. Byl super !!! Mnam :-p

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Tak včera jsem ho upekla, dneska jsme ochutnali, ale nic moc. Byl takový hnusně ,,mokrý'' - těsto navlhlé, myslím že to udělal ten tvaroh, jinak opravdu nevím kde bych udělala chybu. Dělala jsem ho z 250g mascarpone, 250g tučného měkkého tvarohu a 100g žervé. Poprvé jsem ochutnala cheesecake od kolegy v práci a ten byl naprosto famozní, ale tento se opravdu vůbec nepodobal chuťově...tak snad příště :-)

    Odpovědět

  • kajka kajka(neregistrovaná)

  • kajka kajka(neregistrovaná)

    dnes jsem pekla, zapomněla jsem dát vanil.cukr tak snad to nevadí...po upečení zatím vypadá výborně .... pekla jsem prvně 15min. a poté 32min. tak zítra uvidíme jaký bude :-) pokud nezapomenu dodám zda se povedl i po rozkrojení

    Odpovědět

  • Ivana Levandulka Ivana Levandulka(neregistrovaná)

    Jdu se právě do tohoto dortíku taky pustit, pořebuji něco dovézt na návštěvu, snad se povede. jen mi není jasno, proč je potřeba řádně vytřít formu máslem, když je tam pečící papír? Jen mascarpone u nás na vsi ted neseženu, jen tvaroh a Lučinu a žervé, tak snad i tak to bude OK....:-K

    Odpovědět

  • Janule Janule(neregistrovaný)

    Vcera jsem pekla, povedl se, chutově super asi dlouho nevydrží :-)) Podle rad jsem dala méně cukru 170g (příště dám ještě o trochu míň) a dala jsem 250g mascarpone, 250g tucneho tvarohu a lučinu. Pekla jsem delší dobu 15min při 200° a tak 40min při 130°, 110° me prislo malo ;-)

    Odpovědět

  • Lucysha Lucysha(neregistrovaná)

    Výborný recept. Trochu moc pracný na běžné pečení, ale udělala jsem ho mamce k narozeninám.
    Dala jsem 200g lučiny, 200g riccoty a 200g žervé. Chuťově moc dobrá kombinace.
    I když jsem dala míň cukru než bylo napsáno , tak mi stejně přišel dost sladký.Pro ty co mají raděj méně sladké dezerty, tak bych dávala jen 150-200g cukru. Ale záleží na každém.
    Moje stará plynová trouba nejde regulovat (stále peče naplno), tak jsem regulaci tepla musela provádět otvíráním dvířek, ale ani to dortu neuškodilo. Byl hezky ztuhlý a na povrchu jemně opečený.

    Odpovědět

  • CokeLady CokeLady(neregistrovaný)

    Již peču poněkolikáté, pro mě nejlepší recept na cheescake. Všichni ho chválí. Nyní jsme udělala s nastrouhanou čokoládou :yes:

    Odpovědět

  • S. S.(neregistrovaný)

    Žanet...-Ahoj jen jedna vec kdyz si dala 250g mascarpone, 250g ricotty tak si vlastne dala 500g mascarpone ne?=D

    Odpovědět

  • Ivana5 Ivana5

    Když dám dva tučné tvarohy a 100g lučiny, což bude dohromady jakože těch 600g, přidáváte ještě do receptuještě tu jednu zakysanou smetanu? A pečete na horký vzduch nebo vrch a spodek?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    JH: Budete potřebovat celkem 3 bílky a 4 žloutky.:-) Ať se povede a chutná...;-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    JH: když 3 vejce tak 3 vejce-žloutky s bílkem :-// Jinak super recept, mám ráda takové dorty

    Odpovědět

  • JH JH(neregistrovaný)

    Ahoj, v receptu píšeš 3 vejce + 1 žloutek. Chápu to tak, že se přidají 3 celé vejce (tedy 3x žloutek+ 3x bílek) a poté 1x jen žloutek. Nebo se přidají 3 bílky a nakonec 1 žloutek ?

    Odpovědět

  • Ivana5 Ivana5

    Chiky: peces na horký vzduch nebo klasicky "vrch a spodek"? Diky:-)

    Odpovědět

  • SilvieP SilvieP

    Nikdy dřív jsem nic nepekla a povedlo se mi to hned na poprvý, takže recept chválím! Mamka nevěřila vlastním očím, že jsem pekla sama. :D A určitě to nebylo naposled, byl moc moc dobrej. :)

    Odpovědět

|< Předchozí 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo