Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 235 názorů

5101

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 101 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 076 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • veruska11 veruska11

    Tento recept jsem právě zkoušela a je vynikající. Dala jsem pouze 3 vejce, jen jsem musela prodloužit dobu pečení. Pekla jsem 15min. na 230°C a poté 30min. na 150°C. Ale výsledek opravdu vynikající. Nemohu si stěžovat.

    Odpovědět

  • Pavla K. Pavla K.(neregistrovaný)

    Místo sušenek BeBe dávám radši Esíčka nebo Koka. Je to ještě lepší ;-)

    Odpovědět

  • Petra V. Petra V.(neregistrovaný)

    Do sušenek a másla přidávám i skořici (pro vůni) a místo sýra dávám obyčejné pomazánkové máslo a vždycky se po dortu zapráší ;-)

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    Tak už se mi dodělává v troubě :)Těším se! Jen jsem tam dala přímo ten sýr, co tam údajně patří, ten philadelphia, tak snad to nevadí... Už se těším, až ho nakrojím a ochutnám :D

    Odpovědět

  • katka katka (neregistrovaný)

    super skusilasem ho a byl mnamomozní díky za recept :-):-)):yes::-p;-):-)):-D

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Lendula Lendula(neregistrovaná)

    Tak dnes jsem pekla, tak jsem zvědavá :) Nyní mi chladne při otevřené troubě, ale když jsem troubu vypínala, tak se ta náplň ještě celkem dost třásla..:-O Takže doufám, že po ztuhnutí to bude ok. :) Už se mi zbíhají na něj sliny, neví nevím, zda dort vydrží 24h v lednici bez nakrojení :D

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    veronika:A ty se nauč psát jak se ten originál, tj. cheesecake, vlastně píše...:no:
    Do originálu patří Philadelphia cheese, ale recept je z r. 2009, věřím, že tehdy byl možná ještě problém se sehnáním originálu.A je to prostě čerstvý smetanovotvarohový sýr typu Lučina, Buko atd, takže opravdu nejde o nějakou splácaninu, ale jen nahrazení stejnou surovinou z místních zdrojů.Recept je ok, příležitostně vyzkouším i tuto verzi.

    Odpovědět

  • beebee beebee(neregistrovaný)

    S.:ricotta a mascarpone jsou dva různé druhy sýra...:-D:-D

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Pekl jsem ho jako amater (prvni buchta v zivote) a vyslo to naprosto famozne. Byl super !!! Mnam :-p

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Tak včera jsem ho upekla, dneska jsme ochutnali, ale nic moc. Byl takový hnusně ,,mokrý'' - těsto navlhlé, myslím že to udělal ten tvaroh, jinak opravdu nevím kde bych udělala chybu. Dělala jsem ho z 250g mascarpone, 250g tučného měkkého tvarohu a 100g žervé. Poprvé jsem ochutnala cheesecake od kolegy v práci a ten byl naprosto famozní, ale tento se opravdu vůbec nepodobal chuťově...tak snad příště :-)

    Odpovědět

  • kajka kajka(neregistrovaná)

  • kajka kajka(neregistrovaná)

    dnes jsem pekla, zapomněla jsem dát vanil.cukr tak snad to nevadí...po upečení zatím vypadá výborně .... pekla jsem prvně 15min. a poté 32min. tak zítra uvidíme jaký bude :-) pokud nezapomenu dodám zda se povedl i po rozkrojení

    Odpovědět

  • Ivana Levandulka Ivana Levandulka(neregistrovaná)

    Jdu se právě do tohoto dortíku taky pustit, pořebuji něco dovézt na návštěvu, snad se povede. jen mi není jasno, proč je potřeba řádně vytřít formu máslem, když je tam pečící papír? Jen mascarpone u nás na vsi ted neseženu, jen tvaroh a Lučinu a žervé, tak snad i tak to bude OK....:-K

    Odpovědět

  • Janule Janule(neregistrovaný)

    Vcera jsem pekla, povedl se, chutově super asi dlouho nevydrží :-)) Podle rad jsem dala méně cukru 170g (příště dám ještě o trochu míň) a dala jsem 250g mascarpone, 250g tucneho tvarohu a lučinu. Pekla jsem delší dobu 15min při 200° a tak 40min při 130°, 110° me prislo malo ;-)

    Odpovědět

1 5 6 7 8 9 12 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake recept chesse cake chease cake recept top recepty cheescake chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse recept cheescake cheesecake z mascarpone nejlepší cheesecake pravý cheesecake recept

Zapomněl/a jsem heslo