Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 226 názorů

Recept si zatím oblíbilo 82 kuchařů
582

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 82 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 217 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Chiky Chiky(neregistrovaný)

    Nejlepší, jednoduchý, krásný. ;-) Autorce velké dík a pochvala. :yes: Po přečtení všech komentářů jsem měla trochu obavy, ale vzala si i několik rad. Takže cukru 170g, BEBE sušenky dvou barev, 500g mascarpone, 100g lučiny, při pečení hrnec s vodou pod dortem, pekla jsem 15 min na 200°C a 35 min na 110°C. Jen bych ještě potřebovala ke dvanácti měsíčkům pro maliny nebo jahody :-( Velké plus :-K

    Odpovědět

  • Vendula Vendula(neregistrovaná)

    Úžasný recept. Pro jistotu jsem pekla 15 minut při 200 a asi 35 minut při 110 a má naprosto skvělou konzistenci. Dopekla jsem ho ve 12 odpoledne a večer u zpráv už jsme mlaskali. Přítelova maminka dokonce nevěřila, že jsem dort dělala já :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    isindy: Ivanko, potěšila a moc. Jsem ráda, že se Týna inspirovala u mě..;-):-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    výborný :yes:...sice jsem jej nedělala, ale jedla :-D přivezla mi jej ochutnat dcera, chodí na Topky jak domů a vaří podle nich už běžně...takže Elize bod + a fotku (není moje, smekla jsem ji dceři z FB, kde se hrdě chlubila výtvorem...ale i tak snad potěší) :-K

    Odpovědět

  • Charlie Charlie(neregistrovaný)

    Dort jsem zkoušela včera podruhé (500g mascarpone, 100 pomazánkového másla) a chuťově je naprosto úžasný. Bohužel mi neztuhl tak, jak bych si představovala a největším problémem je taky to, že z toho dortu pořád něco teče (u prvního pokusu taktéž). Sušenkové těsto je naprosto rozmáchané, na tácu neustále nějaká tekutina.... nevíte, jak tomu pro příště zabránit? Nedobře to vypadá a špatně se to i servíruje.
    Nejdřív jsem měla lotusky, tentokrát BeBe červené.

    Odpovědět

  • Anelik Anelik

    Výborný recept!:-K

    Korpus jsem dělala z kakaových Bebe, zakysané smetany jsem nedopatřením koupila menší množství, a tak jsem to doplnila větším množstvím mascarpone.

    Povedl se na výbornou.

    Děkuji za recept!:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ahoky všichni, kterým jsem neodpověděla. Jsem ráda, že se recept ujal, u někoho se povedl výborně, u někoho méně, ale jsem ráda za každý komentář s vlastní zkušeností a třeba i příspěvkem, jak to jde udělat ještě lépe. Toho si vážím.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Veru Veru(neregistrovaný)

    Dort sem delala jeste s rozmixovanyma ostruzinama a byl vyborny :) jenom kdyz sem ho pekla podle navodu tak byl porad tekuty. nechala sem ho tam pak asi dalsich 20 minut na 110 stupnich a pak sem se na to vykaslala a dala sem ho tam na 200 a byl za chvili hotovy :D ale skvely recept dekuju :)

    Odpovědět

  • urbaan urbaan

    ahojte=)) děkuju za fajn recept, srozumitelný postup:-) cheesecake už mi odpočívá v ledničce a behem 5 minut bylo z celeho "dortu" 2/4 :D
    Dávám bod, moc dobré! děkuji =)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    já už tento dortík taky pekla... náplň tvaroh a Lučina a méně cukru. Náplň krásně tuhá, nic neteklo, pekla na roštu, pod ním plech s vodou. Byl luxusní, nejlepší!!! Moc moc děkuji a rozhodně doporučuji!:yes:

    Odpovědět

  • Albinka Albinka

    tak včera jsem poprvé upekla tento dort, který byl celkově můj první dort v životě, jakože samostatně bez žádné pomoci a rady :) a povedl se na výbornou, akorát bych tam dala míň cukru a pekla jsem ho tedy tak o 30min déle!, jinak by byl asi ještě dost tekutý, ale zas na druhou stranu jsem to dělala v plynové troubě, tak nevím, jestli to mělo nějaký vliv. Ale recept vřele doporučuju ;)

    Odpovědět

  • marketa marketa(neregistrovaná)

    ahojky Všem.

    Dnes jsem delal poprve tento dortík a modlim se aby mi vyšel delaa jsem přesne podle receúptu jen jsem dala jen mascarpoone a dve pomazankoví másla a tu smetanu.na zaklad sušenky BEBE pekla jak se psalo v receptu a už se je v lednici... jen z te formy lehce vyteklo maslo z tech sušenek a troška kremu ze spod. JEN mám strach je to na středu pro meho přitele má svatek a doufam,že do te doby ztuhne a až ho rozkrojí tak nevyteče

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Tohle je nejlepší recept:-)povedený hned na první pokus.Komu dělá potíže doporučuji mascarpone,je mnohem hutnější.Ještě lepší a levnější varianta je Mascar z Polné,prodává se v maloobchodní síti Hruška(dá se i doobjednat na přání:-))http://www.toprecepty.cz/recept/4346-cheesecake/http://www.toprecepty.cz/recept/4346-cheesecake/

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Kamilka:Ahoj kamilko, je mi 14 let a tento dort se mi podařil bez chyby, nevím čím to je, asi rukama. Recept je dobrý, kamilka asi moc ne-ee:))

    Odpovědět

  • AdelaFor AdelaFor

    Betty: pouze dno

    Odpovědět

|< Předchozí 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo