Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 235 názorů

5101

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 101 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 076 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • nikišta nikišta(neregistrovaná)

    Nejlepší cheesecake, který jsem kdy jedla!!;-) OPRAVDU!! Ochutnala jsem více variant tohoto dortu, ale žádný nebyl tak skvělý:-)přítel i přátelé se netačí olizovat, dnes jsem ho pekla znovu :-)):-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    :-K Děkuji všem za vyzkoušení a komentáře.:-K

    Odpovědět

  • Eva Eva (neregistrovaný)

    Ahoj, pekla jsem ho včera poprvé a je opravdu výborný. Povedl se mi, postupovala jsem podle receptu, akorát dle rad jsem dala méně cukru (170 g) a pekla 15 minut na 200 st. a 35 minut na 110 (horký vzduch, příště zkusím normální, jestli bude rozdíl). Taky příště zkusím vodní lázeň, jak se tady psalo. Jo a do náplně jsem dala malé plátky jablka, asi se to rozvařilo a vůbec to při jídle necítím - ani kousky jablka ani chuť :) Díky za super jednoduchý a srozumitelný a chutný recept :)

    Odpovědět

  • Ivona Ivona(neregistrovaná)

    Delala jsem ho poprve a musim rict,ze je vyborny ..:yes:

    Odpovědět

  • Tereza L. Tereza L.(neregistrovaný)

    Také jsem včera pekla poprvé a zrovna před chvílí jsem jej nakrájela. Je božský! :) Povedl se na jedničku, doporučuji všem :)

    Odpovědět

  • Jana V. Jana V.(neregistrovaný)

    Taky jsem se do něj pustila.. zrovna pomalu chládne v troubě, snad vydržíme do zítra:-))

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Jé, Eli, už vím, co o víkendu připravím !! To je fakt lahoda pro oko a určitě i ústa :-) V pátek ho spáchám. Tolik kladných hodnocení je snad dostatečná záruka kvality... ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju, ani nevíte, jak mě těší, že se recept podařil tolika kuchařům...:-K

    Odpovědět

  • David Š. David Š.(neregistrovaný)

    Zdravím, včera sem ho vytvořil pro přítelkyni a dnes budeme konzumovat :-) snad se podařil ale vypadal a voněl výborně, je to tady hezky popsané, chci poděkovat autorce, a ještě frčím na ty jahody :-) :yes:

    Odpovědět

  • Chiky Chiky(neregistrovaný)

    Nejlepší, jednoduchý, krásný. ;-) Autorce velké dík a pochvala. :yes: Po přečtení všech komentářů jsem měla trochu obavy, ale vzala si i několik rad. Takže cukru 170g, BEBE sušenky dvou barev, 500g mascarpone, 100g lučiny, při pečení hrnec s vodou pod dortem, pekla jsem 15 min na 200°C a 35 min na 110°C. Jen bych ještě potřebovala ke dvanácti měsíčkům pro maliny nebo jahody :-( Velké plus :-K

    Odpovědět

  • Vendula Vendula(neregistrovaná)

    Úžasný recept. Pro jistotu jsem pekla 15 minut při 200 a asi 35 minut při 110 a má naprosto skvělou konzistenci. Dopekla jsem ho ve 12 odpoledne a večer u zpráv už jsme mlaskali. Přítelova maminka dokonce nevěřila, že jsem dort dělala já :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    isindy: Ivanko, potěšila a moc. Jsem ráda, že se Týna inspirovala u mě..;-):-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    výborný :yes:...sice jsem jej nedělala, ale jedla :-D přivezla mi jej ochutnat dcera, chodí na Topky jak domů a vaří podle nich už běžně...takže Elize bod + a fotku (není moje, smekla jsem ji dceři z FB, kde se hrdě chlubila výtvorem...ale i tak snad potěší) :-K

    Odpovědět

  • Charlie Charlie(neregistrovaný)

    Dort jsem zkoušela včera podruhé (500g mascarpone, 100 pomazánkového másla) a chuťově je naprosto úžasný. Bohužel mi neztuhl tak, jak bych si představovala a největším problémem je taky to, že z toho dortu pořád něco teče (u prvního pokusu taktéž). Sušenkové těsto je naprosto rozmáchané, na tácu neustále nějaká tekutina.... nevíte, jak tomu pro příště zabránit? Nedobře to vypadá a špatně se to i servíruje.
    Nejdřív jsem měla lotusky, tentokrát BeBe červené.

    Odpovědět

  • Anelik Anelik

    Výborný recept!:-K

    Korpus jsem dělala z kakaových Bebe, zakysané smetany jsem nedopatřením koupila menší množství, a tak jsem to doplnila větším množstvím mascarpone.

    Povedl se na výbornou.

    Děkuji za recept!:yes:

    Odpovědět

1 5 7 8 9 10 11 12 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake recept chesse cake chease cake recept top recepty cheescake chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse recept cheescake cheesecake z mascarpone nejlepší cheesecake pravý cheesecake recept

Zapomněl/a jsem heslo