Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy Ledňáček

Řezy Ledňáček jsou inspirovány tradiční chutí spojení čokolády a krému. Nadýchaný kakaový piškot po upečení potřeme vrstvou tvarohového krému, který doplní také kousky drobného ovoce. Povrch nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lump01

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 858 kJ /
2 595 kcal
Bílkoviny71,08 g
Tuky81,41 g
Vláknina18,15 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 665 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy375,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Krok 2: Formu (klasický plech do trouby) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva, kakao a opatrně na úplný závěr vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 15 minut při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout. Krok 5: Na vychladlý korpus natřeme náplň, na kterou smícháme dané suroviny s ovocem a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme vychladit a podáváme.

TIP: Jak snadno nastrouhat čokoládu na hoblinky

Zveřejněno 27. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Ledňáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9Zo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Ledňáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9Zo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc děkuji :-)
Jen tak mimochodem si dovedu docela dobře představit, že ten kokos je čerstvý (tedy právě ze skořápky vyloupnutý), krásně vláčný a nastrouhaný :yes:
Je to tak?

Franta02: Františku je koupený v márketu,čerstvý u nás seženu jen na vánoce .:-)

Z čeho jsou ty "hoblinky", z tvrdého tvarohu nebo z něčeho jiného?

Franta02:Dobré odpoledne,to je kokos posypaný kakaem :-)

ahoj na jak velký plech to je,zdá se mi to málo na velký?:-?

Hana: Ahoj ,dávám klasický plech z elektrické trouby -přibližně 30x40cm.

Lump01: já taky, ale tady myslím je ten vaničkový jemnější, bez hrudek a šlehání

Peppa:dávám raději balený tvaroh,ne z vaničky (ale nevadí) 250g

Peppa: běžné balení tvarohu má 250g - tady asi budou lepší trochu okapané z vaničky;-)

Prosim, jaka je gramaz u toho tvarohu?

Tématické fráze:
tvarohové řezy nejlepší recepty, nejlepší řezy na plechu, buchta lednacek, ledňáčkové řezy, lednacek buchta, řezy, nejlepší řezy, lednáček obecný, nejlepší řezy na plech, moučník ledňáček, řezy na plech, domaci rezy recepty, nejlepší řezy recepty, lednacek na plech, ledňáček míša, domácí ledňáček, nejlepsi řezy, nanukové řezy top recepty, rezy peppa, čokoládové rezx

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kakao, borůvky, tvaroh, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, čokoláda, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu