Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 068 kJ / 4 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,71 g |
Tuky | 282,68 g |
Vláknina | 2,33 g |
Cholesterol | 2,64 g |
Sodík | 682 mg |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 425,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme vanilkový krém. Mléko s vanilkovými semínky z lusku ohřejeme. Cukr, žloutky a škrob vymícháme. K této žloutkové směsi za stálého míchání pomalu přiléváme teplé mléko s vanilkou. Tuto směs vrátíme na sporák a mícháme dokud směs nezhoustne. Krém musíme nechat zcela vychladnout, abychom ho na dort nedávali teplý.
Krok 2: Následně si upečeme piškot. Dortovou formu vyložíme pouze kolečkem pečicího papíru, nevymazáváme. Žloutky a cukr umícháme do pěny, poté přidáme vodu a škrob a mouku. Nakonec přidáme opatrně sníh a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.
Krok 3: Vyšleháme si všechny 3 šlehačky, do kterých můžeme přidat ztužovač.
Krok 4: Dortový korpus rozkrojíme na 3 díly. Spodní díl pomažeme malinovým džemem a trochou šlehačky. Přiklopíme 2. díl korpusu, na který dáme vanilkový krém a na ten navrstvíme šlehačku do kupole. Přiklopíme poslední část korpusu, abychom vytvořili správný tvar. Celý dort pomažeme tenkou vrstvou šlehačky. Následně celý dort potáhneme rozváleným marcipánem.
Zveřejněno 30. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prinsesstårta (Princeznin dort)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XRXV
Moje poznámka
Prinsesstårta (Princeznin dort)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XRXV
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 11 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 14 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 13 minutami
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 47 minutami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 13 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 14 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 14 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 15 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 15 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 16 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 16 hodinami
Tématické fráze:
https//seznam.cz,
videonávod na marcipánový na dorty,
moučník kolibřík,
dort prinsesstarta,
dortovy korpus ze škrobu,
jak rozkrojíme dortovy korpus
Suroviny:
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
cukr moučkový,
vejce,
voda,
mléko plnotučné,
lusk vanilkový,
cukr,
žloutek,
škrob kukuřičný,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
džem malinový,
marcipán
Komentáře (5)