Rajský protlak (passata di pomodorro)
Pokud nevíte jako upotřebit velkou sklizeň rajčat, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Rajský protlak v kuchyni upotřebíte po celý rok ve spoustě pokrmů a je tak dobré ho mít stále po ruce.
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme "vodu" a semínka.
Krok 2: Všechna rajčata vložíme do hrnce, podlijeme max. 50 ml vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme.
Krok 3: Pak je vystřeme na sítu - koupila jsem si pasírovač, ale poprvé jsem rozvařená rajčata rozmixovala a vystřela na sítu - v protlaku mi nezůstaly téměř žádné zbytky rajčatových slupek.
Krok 4: Vrátíme zpět na vařič a mírným varem odpaříme na požadovanout hustotu.
Krok 5: Pak protlak nalijeme do malých vysterilizovaných skleniček. Na dno dáme pár lístků bazalky, zalijeme protlakem až téměř pod vrch, můžeme přidat znovu bazalku.
Krok 6: Sklenice s protlakem dobře uzavřeme, uložíme na utěrku do většího hrnce a zalité vodou do 3/4 sterilujeme 30 minut od doby počátku varu. Ukládáme v chladnu a temnu.
Zveřejněno 27. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajský protlak (passata di pomodorro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRDM
Moje poznámka
Rajský protlak (passata di pomodorro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRDM
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 6 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 7 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 8 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 10 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 12 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Tématické fráze:
rajský protlak recepty,
rajsky protlak recept,
domácí rajský protlak recepty,
rajský protlak,
recept na domácí rajský protlak,
domáci rajský protlak,
recept na rajsky protlak,
rajský protlak domácí,
co je rajcatova passata,
passata recept,
passata,
co je passata,
rajský protlak z rajčat,
recept rajský protlak,
jak udělat rajský protlak,
rajčatová passata,
jak se dela rajsky protlak,
nejlepší recept na domácí rajský protlak,
jak uvařit rajský protlak,
domaci rajsky protlak recept
Suroviny:
rajče,
bazalka čerstvá
Komentáře (6)
Ale upřímně, bazalka, je bazalka