Rajský protlak (passata di pomodorro)
Pokud nevíte jako upotřebit velkou sklizeň rajčat, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Rajský protlak v kuchyni upotřebíte po celý rok ve spoustě pokrmů a je tak dobré ho mít stále po ruce.
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme "vodu" a semínka.
Krok 2: Všechna rajčata vložíme do hrnce, podlijeme max. 50 ml vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme.
Krok 3: Pak je vystřeme na sítu - koupila jsem si pasírovač, ale poprvé jsem rozvařená rajčata rozmixovala a vystřela na sítu - v protlaku mi nezůstaly téměř žádné zbytky rajčatových slupek.
Krok 4: Vrátíme zpět na vařič a mírným varem odpaříme na požadovanout hustotu.
Krok 5: Pak protlak nalijeme do malých vysterilizovaných skleniček. Na dno dáme pár lístků bazalky, zalijeme protlakem až téměř pod vrch, můžeme přidat znovu bazalku.
Krok 6: Sklenice s protlakem dobře uzavřeme, uložíme na utěrku do většího hrnce a zalité vodou do 3/4 sterilujeme 30 minut od doby počátku varu. Ukládáme v chladnu a temnu.
Zveřejněno 27. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajský protlak (passata di pomodorro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRDM
Moje poznámka
Rajský protlak (passata di pomodorro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRDM
Nejnovější recepty
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 45 minutami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno před 16 hodinami
Kančí nudličky
Přidáno před 17 hodinami
Nakládaný křen
Přidáno před 22 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 23 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno 12. 9. 2025 08:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štrúdl z pomazánkového másla
Picik před 20 minutami
Cuketové Míša řezy
Beruna před 1 hodinou
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Ilack před 1 hodinou
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Bertas před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Cecilka21 před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Ellen1 před 3 hodinami
Koprová omáčka
albatevi před 3 hodinami
Brambory zapečené s nivou a porkem
bohdana před 3 hodinami
Polévka z uzeného vývaru s mrkví a brokolicí a smaženicí
trdlo před 3 hodinami
Tématické fráze:
rajský protlak recepty,
rajsky protlak recept,
domácí rajský protlak recepty,
rajský protlak,
recept na domácí rajský protlak,
domáci rajský protlak,
recept na rajsky protlak,
rajský protlak domácí,
co je rajcatova passata,
passata recept,
passata,
co je passata,
rajský protlak z rajčat,
recept rajský protlak,
jak udělat rajský protlak,
rajčatová passata,
jak se dela rajsky protlak,
nejlepší recept na domácí rajský protlak,
jak uvařit rajský protlak,
domaci rajsky protlak recept
Suroviny:
rajče,
bazalka čerstvá
Komentáře (6)
Ale upřímně, bazalka, je bazalka