Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 919 kJ / 459 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,16 g |
Tuky | 4,29 g |
Vláknina | 42,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 76,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu řádně promícháme se solí a necháme 24 hodin v lednici.
Krok 2: Druhý den slijeme přes síto a necháme odkapat. Opakujeme to se solí na dalších 24 hodin, pak scedíme a necháme odkapat.
Krok 3: Dáme si zahřát olej na 60°C a do něj dáme veškeré koření ( nové koření, pepř celý, hřebíček, bobkový list, jalovec a hořčičné semínko) a zahříváme 5 minut po té přidáme cibuli a papriku ( ne když je steril. ). Zahříváme dalších 5 minut. Dobře to v oleji promícháme a necháme vychladnout.
Krok 4: Do připravené cukety přidáme tento olejíček s kořením, dle potřeby dosolíme, přidáme mletý pepř, sardelku podle vaší chuti, ale já ji dávám celou. Vše opravdu řádně promícháme, necháme odstát v chladu aspoň 6 hodin.
Krok 5: Plníme do skleniček, na vrch přidáme na ozdobu 2-3 kuličky nového koření a třeba 1 bobkáč. Zavíčkujeme a necháme v chladu aspoň týden.
Příloha čerstvé pečivo či chléb a samozřejmě pivko.
Já si do skleničky přidávám i nadrobno nasekanou chilli papričku.
Příloha čerstvé pečivo či chléb a samozřejmě pivko.
Já si do skleničky přidávám i nadrobno nasekanou chilli papričku.
Zveřejněno 31. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matjesy z cukety podle Járy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Bw3
Moje poznámka
Matjesy z cukety podle Járy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Bw3
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 25 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 28 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 30 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 13 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
matesy z cukety- ten nejlepší recept,
jak uchovat cuketu,
matesy z cukety,
cuketové matjesy,
matjesy z cukety,
cuketové matesy,
matesy podle jary,
jak uchovat cukety,
matesy z cejna,
matesy z cejnů,
matesy dle jary,
matjesy z cejna,
pasta z cukety,
cuketové matjesy sterilované,
matesy s cuketya paprikou,
nejlepší cuketové matjesy,
recept na matesy,
matjesy,
cuketové matjesy recept,
matjesy s cibulí z cukety
Suroviny:
cuketa,
cibule,
paprika čerstvá červená,
olej slunečnicový,
pasta sardelová,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
bobkový list,
jalovec,
semínka hořčičná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)
Teď už matjesy jen leží a leží a my se nemůžem dočkat, až si dostatečně odpočinou!!!
Přidal jsem do podobných rcp bez té sardele.
Tento by mohl být chutnější
...a proč Jára nekrájí cuketu na "matesy" podélně, he?