Medová žebírka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 26 788 kJ / 6 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,71 g |
Tuky | 569,40 g |
Vláknina | 2,95 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 9,39 g |
Sůl | 22,10 g |
Sacharidy | 161,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme s čerstvým chlebem, zeleninovým salátem, jakýmkoliv dresinkem,hořčicí, tatarkou... Prostě co má kdo rád.
A hlavně splachujeme správně vychlazeným pivem!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2012 15:16
Ač už tu váš recept je celkem dlouho, já ho našla až teď, ale zato jsem ho vyzkoušela okamžitě. Na rozdíl od vaší rady bych vynechala různé dresinky a hořčici, protože žebírka dle vašeho receptu jsou naprosto úžasná jen tak samotná. S manželem jsme se nechutně přecpali a myslím, že si to velmi brzy zopakujeme. Moc díky.
9. 8. 2009 20:50
My to jedli přímo od autorky a byla to fakt dobrota . Už chystáme odvetu .
8. 4. 2009 18:50
Eli, i já to plácám všechno dokupy Ale vloni jsem si koupila nějaké marinády v Penny, vím, že nějakou snad pivní a pikantní a byly skvělé. Ale většinou doma vždycky něco mám, jen kdyby to nebylo tak narychlo. Děcka vždycky zavolají, že odpoledne jdem na zahradu a já to teprve tahám z mražáku a nakládám a to je málo Ale ani tak nikdy nic nezbyde, jó, vůně grilovaného masa se nedá ničím nahradit.
5. 4. 2009 08:46
4. 4. 2009 08:26
Super! Počasí k tomu přímo láká, co?
4. 4. 2009 06:54
Už jsou taky naložený a dnes na chatě budou popravený. +bodík.
3. 4. 2009 22:21
Já děkuji za pochvalu! Krkovička na česneku u nás byla premiérově, ale určitě né naposledy!
3. 4. 2009 22:17
Andrejko, zapomněla jsem pochválit fotky - měla jsem to v úmyslu!! Takže dodatečně...
A "vitanovou krkovičku na česneku" znám a používám, je moc dobrá...ta se jim povedla .
A "vitanovou krkovičku na česneku" znám a používám, je moc dobrá...ta se jim povedla .
3. 4. 2009 22:04
Elizo, já jsem tu marinádu taky patlala jak mě to zrovna napadlo, ale ten medík na tom udělá ten správný karamelový šlem. Už aby bylo léto a vyzkoušíme to na grilu. Na dřevěném uhlí to bude ještě větší dobrota!
3. 4. 2009 21:56
Ráda zkouším nové marinády; zvlášť, když jsou tak precizně popsané jako tato . Někdy "naflákám" na maso co mi přijde pod ruku a výsledek je výborný (potom to složitě rekonstruuji a zapisuji pro příště), někdy přesně dodržím původní recept, který kdesi nebo komusi chutnal a také zapisuji... No, receptů mám dlouhou sbírku a zdá se, že na některé ani nedojde, na to je jeden kuchařův život krátký... Nicméně, medová žebírka vyzkouším, ukládám v oblíbené...
3. 4. 2009 21:42
Jani, u nás by takové dlouhé kosti nezbyli, naše pidilidi by je ještě ohlodali ze všech stran, takže by zbylo jen takové kostní torzo.
Jo, vypadá to velmi lákavě a tak ty žebírka brzy spáchám a to venku-já už se těšííííímdávám bodíčka
Jo, vypadá to velmi lákavě a tak ty žebírka brzy spáchám a to venku-já už se těšííííímdávám bodíčka
3. 4. 2009 21:37
Zdravím, Jani! Bylo to fakt obžerství! Chtěla jsem to ještě vyfotit na talíři s těma všema ochucovadlama, ale z hladu, nebo spíš omámená vůní, která se bytem linula, jsem na to prostě zapomněla... Díky za bodíka!
3. 4. 2009 21:34
No, a teď jsem já zbrkloň teprve zaregistrovala, že to můžu dělat i v troubě. No, už ať je za náma tahle soutěž a pak tady taky vyfotím jen ty kosti!
3. 4. 2009 21:32
No, Andreo, už aby se grilovalo, bože, hned pak jdu na to!! Je prý to nezdravé, ale to mi je při pohledu na tuhle dobrotu úplně šuma fuk!! Plusííík!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 7 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 22 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 22 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: marinada na zebirka marináda na žebírka recept žebírka medová žebra medova marinada medová žebírka na grilu grilovaná vepřová žebírka marináda na grilovaná žebírka medová vepřová žebírka grilovaná žebírka na medu pikantní medová vepřová žebírka marinada na zebra marináda na žebírka pikantní medova marinada na zebra žebírka v marinádě grilovaná žebírka marináda na žebírka na gril žebírka marináda marinády na žebírka grilovaná žebra na medu
Suroviny: žebra vepřová, olej, med, hořčice plnotučná, kečup sladký, koření grilovací, koření krkovička s česnekem
Medová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgvr
14 názorů