Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový kuba s pastiňákovo-celerovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 902 kJ /
1 889 kcal
Bílkoviny41,96 g
Tuky10,34 g
Vláknina43,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy387,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pastiňák, celer a patizon oloupeme, pokrajíme na kusy a vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Proložíme snítkami rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme vodou a osolíme. Nádobu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby do spodní poloviny. Na 180°C rozpékáme 50 minut až hodinu, dokud není zelenina měkká (zjistíme pícháním vidličkou jak u brambor). Dbáme na to, aby při zapékání byla na dně nádoby stále voda, aby se zelenina nepřipékala. Krok 2: Když je měkká, vyndáme ji z trouby, slijeme případný zbytek vody a tyčovým mixérem zeleninu rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme hrst sekané pažitky a sladkou papriku a promícháme (ne mixérem, ale lžící). Krok 3: Kroupy důkladně vypereme ve vodě - propíráme dokud není voda čirá. Vaříme je v menším množství vody, kterou dle potřeby doléváme. Pokud užíváme sušené houby, přihodíme je do hrnce a promícháme, v průběhu varu mícháme i kroupy, aby se nepřichytily odspodu. Přidáme vývar nebo bujón a vaříme dokud nejsou kroupy měkké (nicméně nesmí být rozvařené!). Když jsou hotové, slijeme případný zbytek vody a obsah hrnce přesypeme do větší mísy. Krok 4: Na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, když zlátne, přidáme tymián, promícháme a necháme ho s cibulkou asi 30 sekund smažit. Pokud používáme syrové houby (já měl štěstí, že jsem na trhu zahlédl krásný exemplář kotrče kadeřavého, ale houby se dají užít jakékoli, s tím, že čím voňavější, tím lepší). Lehce podlijeme, přikryjeme pánev poklicí a pozvolna dusíme dokud se nám nezdají houby hotové. Krok 5: Směs hub s cibulí a tymiánem i se šťávou a olejem přemístíme do mísy ke kroupám, přidáme drcený stroužek česneku, důkladně promísíme, přemístíme do olejem nebo rostlinným tukem z lehka vymazaného pekáče, opepříme na povrchu a pečeme v horní polovině trouby na 170°C asi 30 minut, než se na povrchu začne vytvářet kůrčička.

Zveřejněno 2. 10. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový kuba s pastiňákovo-celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4P91

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový kuba s pastiňákovo-celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4P91

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
houbovy kuba vegan, houbový kuba se slaninou, houbovy kuba s mrkvi, bezlepkovy houbovy kuba

Suroviny:
kroupy, houby lišky, vývar zeleninový, cibule, česnek, tymián, pepř, olej, celer, pastiňák, olej olivový, rozmarýn čerstvý, sůl, pažitka, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu