Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 128 kJ /
270 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky29,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka uvaříme doměkka se solí a zeleninou, maso obereme a nakrájíme, vývar přecedíme - část použijeme na omáčku, ze zbytku je výborná polévka. Krok 2: Na sádle zpěníme drobně krájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme. Za stálého míchání zalijeme částí zchladlého vývaru, přidáme drobně krájené okurky, pokrájené fazolové lusky a dobře provaříme. Krok 3: Během varu dochutíme mletým pepřem, lehce okyselíme trochou nálevu z okurek nebo kapkou octa a je-li třeba, dosolíme. Krok 4: Vložíme maso a vmícháme kysanou smetanu (do misky odebereme dvě naběračky horké omáčky, rozmícháme v ní smetanu a vše vlijeme zpět do hrnce). Podáváme s těstovinami.

Zveřejněno 30. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plly

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plly

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

distephano: bože, proto, že byl starý a na nic krom polívky a omáčky se nehodil;-)
A zničený nám nepřipadal - chutnal:-D

distephano 6. 12. 2015 13:59
takto znicit kralika, boze proc? :-((

Určitě moc dobré:-p+:yes: jen tak domácího králíka mít:-D zdroje nyní došly.

Pěkný recept,:yes: škoda, že už nemáme tu plnou králikárnu. Ale až koupím vyzkouším.:yes::yes:

Tématické fráze:
králík na luskách, recepty s fazolovými lusky, králík recepty, kralik a fazolky a okurka, guláš s fazolovými lusky, mléčná polévka z lusků recept, kralikarny tipy a triky, králík se smetanovou o

Suroviny:
králík, směs zeleninová do polévky, sádlo, cibule, mouka hladká, okurky sterilované, lusky fazolové, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu