Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč s karamelizovanými jablky

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 761 kJ /
3 050 kcal
Bílkoviny37,51 g
Tuky145,99 g
Vláknina25,05 g
Cholesterol 826 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy373,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z všech ingrediencí dobře pracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do lednice. Na pánvi necháme zkaramelizovat bez míchání cukr, pak přidáme máslo, oloupaná jablky nakrájená na kousky a ořechy. Promícháme a necháme chvíli dusit. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180°C. Do koláčové formy dáme rozválenou polovinu těsta tak, aby trochu tvořilo okraj a dáme upéci dorůžova. Krok 3: Těsto vyndáme z trouby, přidáme jablečnou směs a přikryjeme plackou rozválenou z druhé poloviny těsta a okraje zasuneme k okraji formy. Trochu propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Krok 4: Pečeme asi 25 minut. Po vyjmutí povrch koláče potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu a pocukrujeme.

Zveřejněno 8. 12. 2015

Poznámka autorky hosta

Je tu mnoho podobných koláčů, přidávám další, který má trochu jiný postup a suroviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný koláč s karamelizovanými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plWV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný koláč s karamelizovanými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plWV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Díky za recept, moc chutnal, jablka a karamel můžu.
..no co se týče cucků, už se stalo, že se nerozpustily a naopak mi z toho vzniklo něco, co se už nedalo nijak moc využít. Taková vyschlá cukrová drobenka. Já začínám pozvolna a opatrně míchat, až je to už od krajů trochu rozpuštěné.

Ďakujem za odpoveď - tie biele "cucky" poznám, oni sa potom rozpustia, ale som to považovala normál. Človek sa stále učí...:-)

Jitkas: lépe bych to neřekla - ověřeno mnoha pokusy;-)

magdalenka: Protoze, kdyz se cukr karamelizuje na sucho, tedy bez pridani vody, se vyuziva jeho prirodni vlhkosti, michanim se z cukru voda vyparuje rychleji a on se nedostane do te spravne teploty a misto aby karamelizoval, dela bile hrudky, jakoby moucnati :-/

magdalenka: Jitka to určitě vysvětlí, podle mne se ze začátku nemíchá, že začne dříve rovnoměrněji karamelizovat, osobně ho pak už po počátku karamelizace opatrně promíchám.

Kacírska otázka: prečo nemiešať cukor počas karamelizácie? Jasne, že som o tom už počula, jasne, že to nerobím. Bojím sa, že to prihorí. Preto sa pýtam - má to nejaké odôvodnenie? Dík!

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
jablečný koláč naopak, jablkový koláč, jablečný koláč, jablecny kolac naopak, vídenský jablečný koláč, karamelizace jablek, jablkový koláč naopak, jak zkaramelizovat jablka, kolac naopak, tvarohový koláč s karamelizovanými s jablky, moučník s karamelizovanýma jablkama, jablecny kolac se skaramelizovanymi, jablečný koláč naopak s listový, drobenkový koláč s karamelizovanými jablky, koláč z karamelizovaných jablek, kolac se zkaramelizovanymi jablky, s jablky, obrácený jablkový koláč s karamelizovanémi s jablky, kolac a karamelizivanymijablky, moučník s karamelizovanými jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, žloutek, smetana zakysaná, jablko, cukr krupice, máslo, cukr vanilkový, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu