Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 904 kJ / 4 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,72 g |
Tuky | 195,72 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 499 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 479,96 g |
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Krok 2: Do jedné vmícháme sypké kapučíno (případně trochu povolíme mlékem) a obě těsta střídavě po lžících naléváme do středu dortové formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 25 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Korpus necháme ve formě vychladnout. Krok 3: Čokoládu nastrouháme na hoblinky. Ve vodní lázni necháme ohřát asi 4 PL smetany a asi 3/4 nastrouhané čokolády v ní rozpustíme (zbytek ponecháme na dozdobení dortu). Krok 4: Do vyšší nádoby nebo do nádoby šlehače dáme tvaroh, zbylou smetanu, vsypeme pudinkový prášek a společně šleháme asi minutu. Poté začneme pomalu přilévat rozpuštěnou, ještě vlažnou čokoládu. Našleháme do hustého krému, který naneseme na vychladlý korpus, posypeme zbylými čokoládovými hoblinkami a dáme vychladit. Krok 5: Po vychlazení a zatuhnutí krému dort opatrně uvolníme z formy a podáváme, třeba k odpolednímu kafíčku...:-)
Zveřejněno 17. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s rychlým čokoládovým mousse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9P03
Moje poznámka
Dort s rychlým čokoládovým mousse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9P03
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 6 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 8 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 19 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 21 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 22 hodinami
Tématické fráze:
mousse dort recept,
mousse v prášku,
mousse recept,
mousse dort,
dort mousse,
dort kapučíno,
recept na mousse,
mousse dorty,
rychlé dorty,
capucino v prášku,
čokoládový mousse vejce,
mousse bez příchutí v prášku,
dort s čokoládovou polevou mousse,
co je mousse v prasku,
co je to mousse prášek,
co je to mousse,
dort mousse recepty,
čokoládový mousse dortík,
dort capucino,
dortový krém mousse
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
smetana ke šlehání,
prášek do pečiva,
cappuccino,
tvaroh polotučný,
smetana ke šlehání,
pudink čokoládový bez vaření,
čokoláda hořká
Komentáře (32)
Tím vůbec nezpochybňuji, že je samozřejmě jinak savá mouka celozrnná, jinak špaldová, jinak hrubá, jinak hladká atd, ale pokud mluvíme třeba o klasické světlé hladké, tak to považuji za stále opakované mýty, kdy rozdíly jsou zanedbatelné.
Ráda svůj omyl přiznám, pokud to konkrétně potvrdí - podle značek - nějaká zkušená moučníkářka či pekařka
Nemyslím, že se to ale týká receptu tohoto, rozdíl ve velikosti čtyř vajec může dělat své spíš, než savost mouky. Také smetana ke šlehání, která je jedinou tekutinou, bývá různě hustá. Trochu v postupu mate to "po lžících naléváme", těsto není až tak řídké, spíš by se hodilo "po lžících vrstvíme"
Chytrou připomínku? Nu zdali...
...leč praktickou jistě
No, nechť je po vašem - howgh
No jo, no..., ale když čtu jak tu i jiné průměrně inteligentní kuchty imrvééére ventilují, byť "všeobecně", stesky na mouku, tak se ozvu, že
No, pokud se vám u tohoto rcp stalo více než 1x, že jste musela přidávat více tekutin, tak to se ffší pravděpodobnosí není tím, že některá mouka více "chlastá"
Doufám, že se dortík povedl