Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 081 kJ / 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,33 g |
| Tuky | 35,97 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 397 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme cibuli. Játra nakrájíme na širší nudle a dáme je k orestované cibuli. Promícháme, necháme játra zatáhnout.
Krok 2: Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k játrům. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Když je játra měkká, přidáme sůl, majoránku a pepř a zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme lžíci hladké mouky a provaříme. Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeský játřinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgBE
Moje poznámka
Jihočeský játřinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgBE
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 46 minutami
Vánoční oplatky
Přidáno před 17 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 19 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 52 minutami
Vánoční cukroví
fragolina před 6 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 10 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 11 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 11 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 12 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 12 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 12 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřový játřinec,
jihočeský jatřinec z krůtích jater
Suroviny:
játra vepřová,
žampióny,
cibule,
smetana na vaření,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
majoránka,
olej
Komentáře (9)