Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Měly vaše babičky plné zahrady malých červených kuliček? Rybíz je typické letní ovoce, které se perfektně hodí do koláčů. Jeho nakyslá chuť skvěle vyvažuje sladké těsto. Moučníky tak nepůsobí těžce a když je zasypete drobenkou, máte vyhráno.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

1. 5. 2009 17:38

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 192 kJ / 6 977 kcal
Bílkoviny98,38 g
Tuky226,81 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 356 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy1 110,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Koláč je osvěžující, s malým množstvím těsta a rychle mizí!

Zdroj: Ze starého sešítku "Pošli recept", od té doby jiný rybízový nedělám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hani

20. 7. 2010 13:12

a ještě jsem něco zapomněla:yes::yes::yes::yes::-K

hani

20. 7. 2010 13:12

a ještě jsem něco zapomněla:yes::yes::yes::yes::-K

hani

20. 7. 2010 13:10

noo já už ho mám v troubě a slintam ...ale už ho peču asi po 3x a všichni obdarovani mlaskaji ...je to rychly ..a diky tobě bibinko ...jsem hvězda..

Eliška

18. 7. 2010 10:34

:-*už se těším jak si pochutnáme

Pavlínka

22. 6. 2010 19:32

jáj, už ho vidím :-O omluva :-D:-K

Pavlinka

22. 6. 2010 19:31

v receptu nejsou uvedená vejce, v postupu ano? co to? :-?

Šárinka

28. 10. 2009 17:09

Koláč je mňamka jen se po něm vždy zapráší :-p. Cukru do těsta dávám méně :-) ovoce používám podle toho jaké mám doma a když nemám heru na drobenku nezoufám používám máslo a dělám jí trochu méně. :yes::-D:-p

pe2lik

8. 9. 2009 11:02

Bibinka, já cukr v normálně nepoužívám vůbec a v pečení jen málo, takže to pro mě bylo opravdu moc.
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem k té drobence přidělal těsto. Ale už jsem neměl rybíz, tak posloužila první dozrávající jablíčka ze sadu :-) Takže nakonec jsem měl dva rybízové a dva jablečné. Do těch jablečných jsem dal už jen polovinu cukru, než píšeš a klidně bych příště ještě ubral. Jak říkám, fakt skoro nesladím.
Dopadlo to skvěle a u kávy nikdo nic neříkal (protože se všichni cpali koláči :-)

alice

4. 8. 2009 23:20

:yes::yes::yes::-):-):-)

Marta

2. 8. 2009 17:57

Ahoj, chci moc poděkovat za tenhle recept, začínám se teprve učit vařit i péct a vetšinou to nevyjde podle mých představ, ale tenhle kolač je moc moc dobrý, rychlý a jednoduchý.:-):yes:

Bibinka Bibinka

30. 7. 2009 21:38

Pe2lik, ještě jsem ti chtěla říct, že tu drobenku co ti zbyla dej do nějaké uzaviratelné nádobky, nebo skleničky a dej jí do lednice, než jí budeš potřebovat-budeš jí mít hotovou.;-)

Bibinka Bibinka

30. 7. 2009 21:30

Pe2lik,tohle množství je na pečení v plechu, remoska je poloviční tak máš lehce dva.;-) Jinak s tou drobenkou souhlasím, že je jí dost, ale my to rádi:-p Pro jistotu snížím množství, aby to neprudilo:-D.

pe2lik

30. 7. 2009 20:03

Ahoj, zcela souhlasím s foukalice. Snažil jsem se jít přesně podle návodu (asi jsem neměl, co?) a mám z toho 2 koláče a drobenka mi zbyla ještě alespoň na dva další...
Dělal jsem to v remosce a první koláč, co jsem tam nechal déle má karamelovou krustu. Jedině, že bych ho otočil a servíroval na ní, místo na talířku :-D
Uvidím, jak dopadne ten druhý.
Takže podle mě: třetina drobenky úplně stačí a i do těsta bych dal míň cukru...

foukalice

1. 7. 2009 11:13

Nevím, kde jsem udělala chybu, ale není tam na drobenku moc cukru a mouky? Bylo to tak hustě zasypané, že se to speklo a zkaramelizovalo a vytvořilo krustu, jindy mám na drobenku 100 g mouky, cukru a tuku...těsto dobré, ale ty 3 hrnky cukru se mi fakt zdají nějak hodně, tolik drobenky jsem nikdy neměla...poradíte, prosím?

Marika

29. 6. 2009 11:33

Zdravím! Použila jsem celé broskve z konzervy, nedala jsem drobenku - nemám zrovna Heru a čekám na ýsledek. Zdá se že bude supr. Hlavně je to rychlé a bez špinavého nádobí. Peču v remosce, doporučuji.:-*

1 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: rybízový koláč hrníčkový rybízový koláč koláč s drobenkou kolac s rybizem rybízová buchta s drobenkou recept na rybízový koláč koláč s rybízem a drobenkou rybízový koláč recept rybízový koláč na plech hrníčkový koláč s drobenkou nejlepší rybízový koláč buchta s rybízem a drobenkou drobenkový koláč s rybízem -rybízový koláč na plech ribízový koláč buchta s rybízem rybízová buchta koláč rybízový hrnickovy drobenkovy kolac rybízové koláče

Suroviny: mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, rybíz, mouka hrubá, máslo, cukr krupice

TopRecepty.cz

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgOX