Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 538 kJ / 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,31 g |
| Tuky | 1,64 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,52 g |
Postup přípravy
Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem - aby bylo maso ponořené.
Dáme do ledničky a necháme několik hodin naležet. Krok 2: V pánvi necháme rozpustit máslo a steaky na něm z obou stran opečeme - než se máslo vydusí.
Přilijeme vodu a necháme maso dusit. Krok 3: Když se voda vydusí, zalijeme maso vínem, ve kterém bylo naložené.
Dusíme do změknutí, pokud je potřeba, přilijeme vodu. Krok 4: Okrájené brambory uvaříme do měkka a rozmačkáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou vmícháme do brambor, podle potřeby osolíme. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Zveřejněno 3. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmO6
Moje poznámka
Srnčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmO6
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 5 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 10 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 21 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 49 minutami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 1 hodinou
Kapustová polévka
Topmoni před 1 hodinou
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 4 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 4 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 4 hodinami
Tématické fráze:
srnčí na víně,
srnčí kýta na víně,
srnčí na červeném víně,
srnec na víně,
jak upravit srnčí maso,
naložené srnčí maso,
nalozene srnci,
jak upravit srnčí kýtu,
srnčí navíně,
srnčí na víně recept,
srnčí kýta na červeném víně,
recept srnčí kýta na víně,
srnčí kotleta na víně,
nalozena srnci kyta,
srnčří na červeném víně,
snci na víně,
revept na srnci,
recept srnčí na víně,
srnčí na víně,
srnci kyta nalozeni masa
Suroviny:
koření divočina,
víno červené,
máslo,
brambory,
cibule šalotka,
cibulka jarní
Komentáře (3)