Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 538 kJ / 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,31 g |
Tuky | 1,64 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,52 g |
Postup přípravy
Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem - aby bylo maso ponořené.
Dáme do ledničky a necháme několik hodin naležet. Krok 2: V pánvi necháme rozpustit máslo a steaky na něm z obou stran opečeme - než se máslo vydusí.
Přilijeme vodu a necháme maso dusit. Krok 3: Když se voda vydusí, zalijeme maso vínem, ve kterém bylo naložené.
Dusíme do změknutí, pokud je potřeba, přilijeme vodu. Krok 4: Okrájené brambory uvaříme do měkka a rozmačkáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou vmícháme do brambor, podle potřeby osolíme. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Zveřejněno 3. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmO6
Moje poznámka
Srnčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmO6
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 12 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 17 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 19 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 21 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 8 hodinami
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 10 hodinami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Makronky
mares-mikulas před 11 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 13 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 14 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 14 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 16 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 17 hodinami
Tématické fráze:
srnčí na víně,
srnčí kýta na víně,
srnčí na červeném víně,
srnec na víně,
jak upravit srnčí maso,
naložené srnčí maso,
nalozene srnci,
jak upravit srnčí kýtu,
srnčí navíně,
srnčí na víně recept,
srnčí kýta na červeném víně,
recept srnčí kýta na víně,
srnčí kotleta na víně,
nalozena srnci kyta,
srnčří na červeném víně,
snci na víně,
revept na srnci,
recept srnčí na víně,
srnčí na víně,
srnci kyta nalozeni masa
Suroviny:
koření divočina,
víno červené,
máslo,
brambory,
cibule šalotka,
cibulka jarní
Komentáře (3)