Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na tenčí plátky podél, zlehka osolíme a necháme vypotit, pak osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Na lilek položíme plátek slaniny a na kraj kousek sýra (tentokrát jsem použila třešinky mozzarella). Stočíme do závitku a klademe do pekáčku, lehce vymazaného olejem.
Krok 3: Jemně postříkáme olejem a zapečeme v troubě na 200˚C do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší, případně i jen s pečivem.
Zveřejněno 5. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVZR
Moje poznámka
Závitky z lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVZR
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 8 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 17 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový crumble
olgaja před 20 minutami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 31 minutami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 44 minutami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 1 hodinou
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 2 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 5 hodinami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 6 hodinami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 6 hodinami
Čokoládové řezy s kokosem
Olivia1991 před 7 hodinami
Tématické fráze:
lilkové závitky,
závitky z lilku,
lilek závitky,
lilek zavitek,
zapecene lilkove zavitky v rajske omáčce,
závitek z lilek,
záviltky lilek,
lilek-závitek,
lilek mozzarela slanina recepty,
zeleninový závitek pečený v rýžovém papíru,
závitky lilek,
závitek z lilku se slaninou,
recepty lilek krevetkami,
kuřecí závitek v lilku
Suroviny:
lilek,
šunka parmská,
sýr mozzarella,
olej
Komentáře (5)