Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Porchetta

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Náročný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 671 kJ /
6 614 kcal
Bílkoviny294,20 g
Tuky594,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z obou stran potreme soli smichanou s olivovym olejem a polozime stranou kuzi dolu.
Cesnek rozetreme, bylinky nasekame, namazeme smesi maso (vnitrek rolady) a opeprime. Maso srolujeme, aby na povrchu zustala jen kuze, okminujeme a svazeme provazkem. Krok 2: Polozime v pekacku na mrizku, maso se nema macet v tekutine. Da se pouzit i mrkev vcelku. Ve vyhrate troube na 130 °C peceme 2 hodiny, pote dalsi 2 hod na 160 °C prikryte a ke konci odkryte pul hodinky na 180 °C. Krok 3: Po upeceni nechame maso alespon 10 minut odlezet. Podava se v bagete s rucolou a parmesanem, nam ale chutna s horcici, okurkou a cerstvou cibuli.

Zveřejněno 29. 8. 2016

Poznámka autorky aachje

Original receptu pouziva do naplne fenyklove chmyri a stonky, ja to v Italii takto zkusila a to jedine jsem z masa vydloubavala. Da se take k peceni pridat na vetsi kusy nasekana cibule, cesnek a jina zelenina a podavat maso teple s jakoukoli prilohou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Porchetta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpR5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Porchetta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpR5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Porchetta provoní celý byt...nemusí být bůček, klidně plecko. Rozmarýn, fenyklová semínka, česnek, okořenit, zamotat do fólie a nechat odležet a POMALU péct...Přidávám foto.

Tématické fráze:
vepřová porchetta, porketa, porketa recept, porscheta, porhetta v troube, - porketa, vepřová porketa, porchetta podle, poncheta, porketa recepty, porschetta, recepty - porketta, prochetta z bučku, porsheta, vepřový bůček recepty, porchetta+recept, porchtta, jak se dela porcheta, trouby recepty, porschetta plněná

Suroviny:
bůček vepřový, česnek, bouquet garni, pepř mletý, kmín drcený, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu