

Masová směs v polentě
Suroviny
- 500 g vepřové kýty nakrájené na nudličky (ale může být i kuřecí nebo krůtí)
- 2 zelené papriky
- svazek jarních cibulek
- 300 g listového špenátu
- 3 stroužky česneku
- cherry rajčátka
- polenta
- trochu másla
- 200 g sýra eidam
- olivový olej
- sůl
- pepř
- rozmarýn nebo oregano
Postup přípravy receptu
Na pánvi připravíme masovou směs - nudličky masa zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené papriky, cibulky, česnek, krátce podusíme a vmícháme listy špenátu a bylinky.
Polentu připravíme podle návodu a zjemníme ji máslem.
Na dno zapékací misky, vytřené olejem, dáme polovinu polenty.
Na ni rozložíme připravenou směs, poklademe půlkami rajčátek a zakryjeme druhou polovinou kaše.
Posypeme sýrem a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
Poznámka od kuchařky
Já jsem použila medvědí česnek, ale protože se špatně shání, uvedla jsem v receptu špenát a stroužky česneku. Zelenina se může obměňovat podle chuti a možností.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masová směs v polentě
-
Všem vám děkuji a mám radost, že se recept líbí a třeba někdy vyzkoušite
Venku se fotí moc hezky, ale já taky můžu jen když jsem na chatě. Tady v Praze, v mém okolí, sice máme zeleně hodně, ale chodit s talířem a foťákem na veřejnosti - na to nemám dost odvahy
-
Maris
je to nádhera
.Úžasně barevné,vonící
a to stolování venku to umocňuje.U mě by to bylo k obědu celé tak jak je na obrázku
,bohužel manželovi bych musela odkouzlit polentu a roztavený sýr
.Ale při udělování boďky to nevadí a tak už letí
-
Maris, nádhera
dobře, žes uvedla náhradu toho medvědího česneku
takže to můžu vyzkoušet
+
-
Maris, moc ti děkuji za vysvětlující stránky(zase jsem o něco chytřejší ehm,ehm)a taky tam píšou, že se z ní tloustne
No jo, to by se musela jíst denně
-
Toto bych si dala, ikdybych neměla hlad
Asi bych těžko odolala, kdyby mi někdo tak dobré jídlo a takhle hezky naservíroval
Bodík!
-
No, venku, leda tak na cestě před barákem. To až budem na zahradě. Co říct k receptu. Mno, co si budeme nalhávat, je to krásné, krásně ozdobené a určitě i skvělé. Polentu jsem taky nidy nepoužila, takže, co není, může být a ty to máš Maris za +
-
Pro Bibinku http://www.vareni.cz/trendy/polenta-tradicni-itals.... Já používám tu instantní
-
Á pozor, Maris už fotí venku-já už se taky chystám, když jsem to od tebe obkoukala
Máš to ovšem překrásný a podle receptu to bude dobrota. Stydím se
,ale vůbec nevím, co je to polenta, nikdy jsem to nejedle, nedělala a neviděla, tak ani neznám chuť jakou má, ale bodík letí i přes to
-
Přihlásila jsem se z práce, jen abych mohla pochválit tuhle nádheru!! Maris, to jsou tak překrásné fotky
No a to jídlo musí být lahoda...
A víš co, já dám bod hned!!