Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 411 kJ / 576 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,28 g |
| Tuky | 42,64 g |
| Vláknina | 7,25 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 529 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 30,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytého a osušeného králíka osolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme králíka péct a marinádu v něm ze všech surovin připravíme. Důkladně ji promícháme.
Krok 2: Přidáme králíka a všechny kousky obalíme. Měl by být celý ponořený. Pekáček zakryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.
Krok 3: Před pečením pekáček vytáhneme 1/2 hod předem. Troubu zapneme na 200 st. Pekáček zapečeme 10 minut a snížíme teplotu na 150 st.
Krok 4: Pečeme cca necelé 2 hodiny, maso musí jít pěkně od kosti. Takto připravený králík je šťavnatý a masíčko se rozpadá. Podáváme s brambory nebo s rýží.
Zveřejněno 9. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk0R
Moje poznámka
Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk0R
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červené zelí s jablky
magdalenka před 3 minutami
Fazolky na slanině
magdalenka před 10 minutami
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 17 minutami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 31 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 34 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 38 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 42 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 46 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 53 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 56 minutami
Tématické fráze:
pečený králík,
pečený králík v marinádě,
králík pečený v hořčičné marinádě,
naložení králíka,
marinada na kralika,
naložení zajíce,
králík recepty,
peceny kralik recept,
štavnatý pečený králík,
pomalu pečený zajíc,
marinada kralik,
pomalu pečený králík na zelenině,
recepty na králíka,
marinády na králíka,
štavnatý upečený králík,
recept na kralika,
pečený králik marináda,
pečený králík recepty,
štavnatý králík,
marináda na králíka pečeného
Suroviny:
králík,
kyška,
olej,
česnek,
cibule,
hořčice dijonská,
koření grilovací,
cukr třtinový,
pasta chilli,
sůl,
pepř
Komentáře (6)