Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 809 kJ / 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,84 g |
Tuky | 14,76 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 363 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 5,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkxP
Moje poznámka
Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkxP
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 35 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 14 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 15 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
řízek s česnekem a hořčicí,
rizky s cesnekem a horcici,
řízky potřené hořčicí,
domácí kuřecí rizecky v hořčicne marinade,
kuřecí řízky s hořčicí,
řízky s hořčicí,
řízky obalené v hořčici,
kuřecí maso obalené v hořčici,
kuřecí řízky v hořčici,
kuřecí řízečky v marinádě s Majolkou®,
top recepty kureci rizek s horcici,
recepty řízek s hořčicí a česnekem,
řízek česnek,
rizky na sucho smažení,
kuřeci stehenní řízek co vařit?,
studentský řízek v těstíčku s horcici,
smažený řízek s česnekem a hořčicí,
horcicove řizky,
kureci rizky cesnekove,
rizky v parmezanu
Suroviny:
řízky stehenní,
hořčice,
česnek,
parmazán,
vejce,
strouhanka,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
tuk na smažení
Komentáře (8)
Můj postup: maso naklepu, osolím, z jedné strany potřu plnotučnou hořčicí, řízky skládám na sebe do hlubší mísy. Když mě netlačí čas, tak je nechám přes noc v lednici přikryté potravinářskou fólií. Před smažením je klasicky obalím v mouce, ve vejcích, do kterých přidávám pár stroužků lisovaného česneku a ve strouhance smíchané s mletými kukuřičnými lupínky. Smažím z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku (sádlo + olej, nebo jen v sádle) a dopékám na plechu s pečicím papírem v troubě už na sucho. Výhodou je, že si řízky mohu předsmažit na pánvi a dopéct až když přijdou hosté nebo až se sejde rodina.