Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadný a dobrý koláček paní učitelky Marušky

Výborný koláček z křehkého těsta, který v sobě ukrývá hned dva druhy náplně. Jedna náplň je tvarohová a druhá jablečná. Upečený moučník potřete čokoládovou polevou a máte luxusní zákusek pro návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 628 kJ /
4 452 kcal
Bílkoviny93,90 g
Tuky195,31 g
Vláknina31,20 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 506 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy564,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo nastrouháme na slžičkovém struhadle a smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout do lednice. Krok 2: Tvarohovou náplň připravíme vymícháním tvarohu s cukrem. Přidáme rozinky a promícháme. Krok 3: Na jablečnou náplň oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Smícháme s vanilkovým cukrem a nasekanými vlašskými ořechy. Krok 4: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě velké placky (jde to velmi snadno do tenka). První placku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme náplněmi. Na polovinu těsta dáme tvarohovou náplň a na druhou polovinu jablečnou náplň. Přiložíme druhou placku a spojíme okraje. Krok 5: Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C dozlatova, asi 30 minut. Krok 6: Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Jak na čokoládovou polevu

Zveřejněno 16. 2. 2017

Poznámka autorky Dajda

Jako každý tvarohový koláč, jsou i tyto řezy lepší po odležení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadný a dobrý koláček paní učitelky Marušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWWR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadný a dobrý koláček paní učitelky Marušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWWR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Marie: už je to sice dlouho ale třeba vám ještě nikdo neřekl : těsto se musí rychle zpracovat - pokud se dlouho hněte rukama pak je tvrdé po upečení :-), dělám z tohoto těsta i vánoční cukroví - vykrajované , ještě teplé obalované v cukru , je krásně nafouklé a křehké (připomíná Boží milosti ale není smažené). Určitě ale změkl koláč do druhého dne.:-K

Nevim kde jsem udelala chybu ale testo delane presne podle receptu i do tenka vyvalene.Kolac tvrdy bez chuti uz nikdy vice.Snad si slepice pochutnaji.:-//

Marie: Tak ho nechte rozležet. Na slepice je dost času! :-)

Ahoj, ja na 400 g múky dávam 250 g margarín, štipku soli a 200 g smotany. Preto by som uvítala aj v tomto recepte, akú smotanu myslíš - akú hmotnosť. Pekný deň!

magdalenka: Magdi já měla zakysanou smetanu 200 g a bylo to tak akorát.:-)

HankaPu: Jé, to se opravdu nestačil ani rozležet! Ale je fajn, že jsem Vám mohla nabídnout něco nového, co se u Vás nepochybně ujme. :yes:

Vyzkouším ;-)

Tématické fráze:
co rychlého upéct, něco dobrého ke kafíčku, upéct něco dobrého, co dobreho upect, neco rychleho z tvarohu, něco dobrého z jablek, co ryclého z z tvarohu, něco dobrého z tvarohu, něco rychlého z tvarohu recept, co upečeme dobrého, neco rychleho a dobreho, co si dobreho upečeme, co rychlyho upect, co upéct rychlého, čokoláda pro učitelku, kolacky z kysane smetany, cokolada pro pani ucitelku, upéct něco na dobreho, rychly dobrý kolače, neco rychleho z jablek

Suroviny:
mouka hladká, tuk, smetana zakysaná, tvaroh, rozinky, cukr moučkový, jablko, cukr vanilkový, ořechy vlašské, poleva čokoládová

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu