Falešná zabíjačková polévka
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc nabobtnají a stačí je pak povařit kratší dobu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 869 kJ / 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,69 g |
| Tuky | 14,93 g |
| Vláknina | 6,54 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 3,32 g |
| Sůl | 8,25 g |
| Sacharidy | 13,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kosti dáme vařit do většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku přesolenou.
Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy. Kosti obereme, pěkné maso vložíme zpět do vývaru ke kroupám a dáme do studena. Zbylé maso a šlachy dáme svým či sousedovým zvířátkům. Krok 2: Druhý den jsou kroupy nabobtnalé, zvětšily objem, tím pádem se nemusí dlouho vařit. Mám ráda kroupy, které se musejí kousat, nerozvařené. Přilijeme horkou vodu, odstraníme kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku dochutíme pepřem a majoránkou deset minut před vypnutím. Přidáme vegetu či jiné dochucovadlo. Krok 3: Po vypnutí přidáme petrželku a česnek a necháme tak 5 minut promísit vůně. Kdo smí, může přidat vrchovatou lžíci sádla, dodá polévce správný šmak.
Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy. Kosti obereme, pěkné maso vložíme zpět do vývaru ke kroupám a dáme do studena. Zbylé maso a šlachy dáme svým či sousedovým zvířátkům. Krok 2: Druhý den jsou kroupy nabobtnalé, zvětšily objem, tím pádem se nemusí dlouho vařit. Mám ráda kroupy, které se musejí kousat, nerozvařené. Přilijeme horkou vodu, odstraníme kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku dochutíme pepřem a majoránkou deset minut před vypnutím. Přidáme vegetu či jiné dochucovadlo. Krok 3: Po vypnutí přidáme petrželku a česnek a necháme tak 5 minut promísit vůně. Kdo smí, může přidat vrchovatou lžíci sádla, dodá polévce správný šmak.
Zveřejněno 26. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW5N
Moje poznámka
Falešná zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW5N
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Tématické fráze:
zabíjačková polévka,
zabíjačková polévka,
zabíjačková polévka recept,
bílá zabíjačková polévka,
falesna zabijackova polévka,
zabíjačková polévka bílá,
falesna zabijackova,
falesna zabijacková polévka recept,
jak dlouho vařit kroupy,
recept na zabíjačkovou polévku,
bílá zabíjačková polévka recept,
zabíjačková bílá polévka,
zabíječková polévka,
falešná prdelačka,
zabíjačková polévka s kroupami,
zabijeckova polívka,
zabíjačková polévka postup,
prdlačka,
falešná ovarová polévka,
zabyjackova polevka
Suroviny:
krkovice vepřová,
vegeta,
majoránka,
česnek,
petrželka,
kroupy ječné,
koření nové koření,
pepř mletý,
bobkový list,
sádlo,
sůl
Komentáře (6)