Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 373 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
Tuky | 22,28 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 22,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.
Krok 2: Připravíme pánev, nejlépe silnostěnnou a rozehřejeme olej. Maso zprudka opečeme z každé strany cca 3-4 minuty, podle síly masa.
Krok 3: Zelí očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme kousek sádla a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, sůl, kmín a restujeme.
Krok 4: Zelí po chvíli pustí trochu vody, není třeba podlévat. Po chvíli přimícháme smetanu a společně podusíme tak, aby zelí zůstalo křupavé.
Krok 5: Dochutíme podle svých chutí a podáváme s vařenými bramborami a přírodním řízkem. Na talíři pokapeme výpekem z masa.
Zveřejněno 14. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nr06
Moje poznámka
Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nr06
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 18 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kureci prsa rychlovka ...
stepiss před 8 minutami
Kuřecí salát se zeleninou a vejci
bittmanv před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 1 hodinou
Segedínský guláš
Fitulka před 2 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 3 hodinami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 4 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 4 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 12 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 13 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 14 hodinami
Tématické fráze:
přírodní vepřový řízek,
řízek se zelím,
rané zelí recept,
přírodní vepřový řízek recept,
přírodní vepř. řízek,
vepřový řízek,
řízky k zelí,
prirodni vep řízek recept,
přírodní řízek,
vepřové řízky se zelím,
rané zelí s vepřového masa,
recept na prirodni zelí,
vepřový prirodni rizek,
přírodní rizek veprovi,
přírodní řízky,
veprove rizecky se zelim,
mletý vepřový přírodní řízek recept,
přírodní maso se zelím,
recepty se zelím,
zelí s řízkem
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
zelí,
smetana zakysaná,
cibule,
česnek,
sádlo,
sůl,
kmín mletý,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (7)