Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pickles s červenou řepou a křenem

Pickles z červené řepy, křenu a zelí mají výraznou chuť a sytou barvu. Kvašením vzniká křupavá zelenina plná přírodních probiotik, která prospívají trávení i imunitě. Pickles se hodí jako příloha k masu, luštěninám nebo jen tak k pečivu.

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby kvašení

60 min (60 min příprava, bez doby kvašení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 555 kJ /
372 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky2,21 g
Vláknina24,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 493 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy59,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrouháme najemno, oloupanou řepu nastrouháme nahrubo. Krok 2: Obojí dáme do mísy, přidáme křen a sůl. Pořádně promačkáme a necháme chvilku odpočinout. Po chvilce opět promačkáme a to opakujeme do té doby, než zelenina pustí šťávu. Krok 3: Zeleninu postupně vkládáme do kvašáku (fermentační nádoby) a vždy rukou upěchujeme. Zelenina musí být celá ponořená ve šťávě. Zatížíme a necháme při pokojové teplotě 5–7 dní kvasit. Krok 4: Zkvašenou zeleninu přendáme do sklenic a uložíme do lednice, kde vydrží několik týdnů.

TIP: Kvašená zelenina plná vitamínů

Zveřejněno 24. 6. 2017

Poznámka autorky mysulka

Když nemáme kvašák, dáme zeleninu do sklenice a zatížíme například lahví od piva, kterou zbavíme etikety, řádně umyjeme a naplníme vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pickles s červenou řepou a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pickles s červenou řepou a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajimavy recept. Jen s par vecmi nesouhlasim. Predevsim s nejakym prendavanim do sklenic, ale chapu, ze kazdy nema chladny sklep. Predpokladam, ze by to melo vydrzet jak zeli. To mi nekdy vydrzi i dva roky kdyz na nej zapomenu a je stale chutne. Ja davam prednost cervenemu kvasenemu zeli a pak do nej davam tu repu az varenou, kdyz z toho delam salat treba s cesnekem a trochou majonezy.

Všem moc děkuji :-K

Super kvašená zeleninka, také dělám podobně, míchám různou zeleninu dohromady :o)

JE TO SUPER ZDRAVÁ ZELENINA-VŠEM DOPORUČUJI <3

<3<3Super:-K:yes:

:-K:yes::yes::yes:

Skvělé.:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
kvašená červena řepa s křenem, pickles recepty, pickles recept, recept na pickles, zelí s červenou řepou a křenem, recepty na pickles, kvašák na pickles, kvašené zelí s červenou řepou, kvasena cervena repa, pickles, pikles z červené řepy, kvašené zelí s řepou, kvašená červená řepa recepty, picles z červené řepy, kvasak recept, kvašený salát z červené řepy, kvašené zelí s křenem, kvašena řepa s křenem, recept pickles, pikles recepty

Suroviny:
zelí bílé, řepa červená, křen, sůl mořská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu