Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 891 kJ / 1 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,54 g |
Tuky | 12,58 g |
Vláknina | 16,70 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,32 g |
Postup přípravy
Promísíme a necháme 30 minut stát – proběhne autolýza, mouka bez soli dobře nabobtná a lépe se bude tvořit lepková síť.
Pak vlijeme zbytek vody se solí, dobře promísíme, těsto přendáme do olejem vymazané širší misky a necháme 30 minut kynout. Krok 2: Naolejovanými prsty těsto v misce popřekládáme (postupně mu vytáhneme rohy a přeložíme je přes střed těsta) a znovu necháme 30 minut kynout.
Těsto kyne poměrně pomalu, takže ho opět popřekládáme a necháme kynout posledních 30 minut (nebude-li mít těsto výrazně zvětšený, zdvojnásobený objem, protáhněte poslední kynutí klidně o dalších 20 minut). Krok 3: Pak těsto opatrně vyškrábneme na pomoučněnou desku stolu, roztáhneme ho prsty do obdélníku, svrchu lehce pomoučníme a kovovou stěrkou nakrájíme na 6 velkých („chlapských“) nebo 8 menších dílů. Krok 4: Pomocí stěrky přeneseme kusy těsta na plech s fólií a dáme rozehřát troubu s dlaždicí i starým prázdným plechem na dně na 250°C.
Vykynuté bulky z plechu i s pečící fólií sesuneme na dlaždici, do rozpáleného plechu na dně trouby chrstneme asi decku horké vody (utvoří se pára) a troubu rychle zavřeme.
Po 5-8 minutách pečení plech se zbytkem vody vytáhneme, troubu rychle od páry vyvětráme a bulky dopečeme. Jsou hotové rychle, je třeba kontrolovat okénkem trouby.
Zveřejněno 18. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kropenaté bulky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wNgm
Moje poznámka
Kropenaté bulky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wNgm
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 9 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 11 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 11 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 12 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 13 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 13 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 13 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 14 hodinami
Tématické fráze:
bulky z podmáslí,
bagety s podmaslím,
bageta s pdmaslim,
bábovka s podmaslím a mákem
Suroviny:
mouka celozrnná,
voda,
droždí čerstvé,
mouka chlebová pšeničná,
podmáslí,
voda,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.