Postup přípravy
Krok 1: Biga má původ v Itálii a svou hustotou se podobá už hotovému těstu.
Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky delšímu prokvašení mouky dává lépe vyniknout všem chutím i vůním jinak třeba zcela obyčejného pečiva. Krok 2: Umíchanou bigu zakryjeme proti osychání a necháme dvě hodiny kynout v teple. Pak ji můžeme uložit do lednice a použít kdykoliv během dalších 3 dnů.
Pouze je potřeba vyndat ji z lednice 1-2 hodiny před samotným zaděláním těsta, aby se ohřála. Pokud se zdá být velice hustou (špatně rozmíchatelnou), můžeme ji do budoucího těsta nakrájet nebo nastříhat obyčejnými nůžkami. Krok 3: K natrhané (nastříhané) bize přidáme zbytek surovin z receptu a uhněteme těsto, které necháme klasicky vykynout, pak vytvarujeme, opět vykynout a upečeme.
Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky delšímu prokvašení mouky dává lépe vyniknout všem chutím i vůním jinak třeba zcela obyčejného pečiva. Krok 2: Umíchanou bigu zakryjeme proti osychání a necháme dvě hodiny kynout v teple. Pak ji můžeme uložit do lednice a použít kdykoliv během dalších 3 dnů.
Pouze je potřeba vyndat ji z lednice 1-2 hodiny před samotným zaděláním těsta, aby se ohřála. Pokud se zdá být velice hustou (špatně rozmíchatelnou), můžeme ji do budoucího těsta nakrájet nebo nastříhat obyčejnými nůžkami. Krok 3: K natrhané (nastříhané) bize přidáme zbytek surovin z receptu a uhněteme těsto, které necháme klasicky vykynout, pak vytvarujeme, opět vykynout a upečeme.
Zveřejněno 18. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biga
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lyPj
Moje poznámka
Biga
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lyPj
Nejnovější recepty
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 3 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 3 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 4 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 2 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 4 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 4 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 5 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 5 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 6 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 7 hodinami
Tématické fráze:
biga,
kvásek biga,
testo biga,
biga na chleba,
biga kvásek,
biga do chleba,
biga recept,
chléb biga,
co to.je biga,
co to je biga,
pecivo z biga,
pečivo z bigy
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí,
mouka,
voda,
droždí
Komentáře (2)