Postup přípravy
Krok 1: Odblaníme, naklepeme a naporcujeme maso na kostky a naložíme aspoň na 2 hodiny do marinády z uvedených surovin, nejlépe přes noc.
Krok 2: Maso vyjmeme z marinády a osolíme. Dále nakrájíme cibuli, papriku a slaninu. Na střídačku napichujeme na špejle.
Krok 3: Špízy opečeme zprudka na pánvi, aby se maso zatáhlo a přendáme do pekáčku. Podlijeme vodou a maso potřeme zbytkem marinády.
Krok 4: Pečeme na 180-200°C, občas přeléváme výpekem a otáčíme. Pečeme, dokud není maso měkké.
Krok 5: Po upečení vyndáme špízy a výpek přelijeme do hrnce nebo necháme v pekáči a přidáme šípkovou marmeládu. Vaříme na sporáku, dokud omáčka nezhoustne. Pokud máme omáčku moc hustou, přidáme vodu (víno). Dochutíme.
Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.
Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.
Zveřejněno 23. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí špízy se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EgpW
Moje poznámka
Kančí špízy se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EgpW
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 6 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 8 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
Petule123 před 4 minutami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 38 minutami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 53 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 1 hodinou
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 2 hodinami
Krémová česnečka
magdalenka před 2 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 2 hodinami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
marináda na kančí maso,
kančí špízy,
špízy z divočáka,
špíz z divočáka,
kanci špíz,
špíz z z divočáka,
kančí plec recepty,
špízy s pepřovou omáčkou,
šípková omáčka s bramborov,
šípková omáčka s s bramborem,
maso s šípkovou s omáčkou a opečeným bramborem,
kanci s pepřová omáčka,
plecké z divočáka špíz,
kančí se šípkovou omáčkou,
recepty na kančí maso,
kančí maso recepty,
kančí se šípkovou marináda,
recepty kančí špízy,
kanci ba cervenem vine,
špízy z kančí plece
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
paprika čerstvá červená,
slanina,
sůl,
pepř,
koření,
džem šípkový,
olej,
víno červené,
jalovec,
pepř,
bobkový list,
Komentáře (4)