Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby na kyselo

Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou vhodnou přílohou k různým pokrmům.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

2. 10. 2017 08:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 421 kJ / 1 296 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64,04 g
Sůl160,00 g
Sacharidy324,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

https://varimebeztuku.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janka

3. 10. 2017 15:19

Pokud houby povaříme a propláchneme, ta nejlepší chuť skončí v odpadu.
Stačí dobře očistit. Máme sice po zavaření ve sklenici méně, ovšem chuť houbová, ne jen kyselá.:-*

Kocmax Kocmax

2. 10. 2017 22:35

casino: Používáme, protože nám takto připravený nálev chutná. Zkoušela jsem nahradit cukrem a nebylo to ono. Okurky v jiném nálevu nám tolik nechutnají. Houby nebo zelenina v jiném nálevu jsou také dobré. Ale asi je to hlavně o zvyku. Je to náš starý rodinný recept a asi v tomto případě nejsme přístupní změnám :-)

casino casino

2. 10. 2017 20:52

"Houby na kyselo"
A já, bláha, myslel že jde o majdu s houbami...:-D
Nálev se sacharinem znám, ale nepoužívám. Patrně vám vadí, ale používáte ho. Proč? V čem je zelenina (okurky) lepší?

Kocmax Kocmax

2. 10. 2017 12:20

Sudet: Ano, ano, u nás taky používáme sacharin jen do nálevu na okurky, houby nebo zeleninu (ačkoliv zeleninu už jsem nezavařovala, ani nepamatuju) . Recept je po babičce a zvlášť na ty okurky je výborný.

Sudet Sudet

2. 10. 2017 12:14

Ač nesnáším nezdravý pekelný sacharin, tak dávám i do okurek v kombinaci s cukrem, prostě je to nej:-DRecept super, mám podobný:-K

Kocmax Kocmax

2. 10. 2017 10:03

Jana Remkova: Snad budou chutnat.

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2017 09:45

Zrovna se mne lidé na FB ptali, jestli nemám nějaký recept na houby na kyselo :-Q. Já nepatřím letos mezi šťastlivce s plnými koši hub, tak jsem si na nic moc nevzpomněla a ejhle, je to tady :-). Děkuji :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houby na kyselo houbové kyselo houby nakyselo houby na kyselo recept houbové kyselo z čerstvých hub recept houby na kyselo kyselo z čerstvých hub nalev na houby na kyselo houbové kyselo recept nálev na houby recept na houby na kyselo recepty houbové kyselo houby nakyselo recepty zavaření hub na kyselo houby na kyselo se zeleninou recept na zavaření hub houby na kiselo hoby na kyselo recept houby na zavareni nejlepší nálev na houby

Suroviny: voda, ocet, sůl, cukr, sacharin, houby čerstvé, bobkový list, semínka hořčičná, koření nové koření, pepř celý

TopRecepty.cz

Houby na kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0g9