"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Ti, kdo patří mezi milovníky aromatických sýrů, určitě ocení tuto netradiční úpravu kombinace dvou z nich – výrazných syrečků a jemnějšího camembertu. Nejlépe si "bezmasý tatarák" vychutnáte na horké topince s česnekem, ale bude výborný i s krajíčkem čerstvého chleba.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 886 kJ / 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,72 g |
| Tuky | 41,11 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 3,52 g |
| Sůl | 8,88 g |
| Sacharidy | 20,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sýry nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli nakrájíme hodně najemno.
Krok 2: Přidáme pivo, olej, papriku a všechny zbývající suroviny.
Krok 3: Důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a chilli.
Krok 4: Necháme chvíli uležet. Podáváme s horkými topinkami potřenými česnekem.
Zveřejněno 14. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nAKl
Moje poznámka
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nAKl
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 3 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 31 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 33 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 34 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 35 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 36 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
tatarák ze syrečků,
tatarák z tvarůžek,
tatarák z tvarůžků,
sýrový tatarák,
tvarůžkový tatarák recept,
tatarský biftek z tvarůžků,
tatarák z tvarůžek recept,
recept na tvaružkový tatarák,
tatarak s tvaruzek,
tatarák ze syrečků-recept,
recepty z tvarůžek,
recepty tvarůžkový tatarák,
recept tatarák z olomouckých tvarůžků,
recept tvarůžkový tataráček,
tvarůžkový tatarák s camembertem,
tatarák z hermelinu,
tatarák ze syrečků recept,
tatarák z tvarůžků s pivem,
tvarůžkový tatarák,
tatarák z syrečků
Suroviny:
sýr tvarůžky kulaté,
sýr camembert,
cibule červená,
cibulka jarní,
olej,
hořčice,
kečup pikantní,
pivo světlé,
paprika sušená sladká,
chilli,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (24)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, pokud někdo dokáže nastrouhat Camembert, pak se jedná o kouzelníka, nebo se nejedná o Camembert
Jj, měl jsem na mysli originál v konzumní zralosti.
No, je to podobné jako porovnávat Gorgonzolu a Nivu, že
mika59:
Vyfoceným německým "camembertem" se mnohé vysvětluje. Diky a nedělám si srandu
Frantiska:
"Ujíždím" na Camembertu který když ho rozkrojím tak má tendenci drhnout mi